Παρουσία του συνετού πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας παρουσιάστηκε στην κατάμεστη αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, το βιβλίο της Νίτσας Λουλέ «Κωστής Στεφανόπουλος, ο μοναχικός Πρόεδρος»

Παρουσία του συνετού πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας παρουσιάστηκε στην κατάμεστη αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, το βιβλίο της Νίτσας Λουλέ «Κωστής Στεφανόπουλος, ο μοναχικός Πρόεδρος»

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτά μόνον στην Αθήνα των Μέτρων και του Αντι-Μνημονιακού αγώνα μπορούν να συμβούν. Εξω από τη Βουλή των Ελλήνων Ελληνες μαθητές από όλη την Αττική και οι γονείς τους, επίσης Ελληνες, διαδηλώνουν και διαμαρτύρονται για να μη διακοπεί η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους από το κράτος, όπως γινόταν, με τα έξοδα να μεταφέρονται στους γονείς! «Για μάς; Για τα παιδιά μας, ήρθε η τρόικα; Οι μαθητές, εμείς οι γονείς «μαζί τα φάγαμε;» το εύλογο ερώτημα που έκλεισε την κυκλοφορία, λόγω του πλήθους των δίκαια διαμαρτυρομένων, στο κέντρο της Αθήνας.

Λίγο παρακάτω, στη Σταδίου, μπροστά στην Παλαιά Βουλή μαύρα αυτοκίνητα, πολλά υπουργικά και ένα πρώην πρωθυπουργού και υπουργών αποβιβάζουν, αφού πέρασαν με δυσκολία το ανθρώπινο «οδόφραγμα» της διαμαρτυρίας, τους επίσημους επιβάτες τους. Είναι ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης, ο νυν υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, οι πρώην υπουργοί κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, ο κ. Βασίλης N. Κοντογιαννόπουλος και οι νυν και πρώην βουλευτές που είχαν έρθει για την παρουσίαση του βιβλίου της κ. Νίτσας Λουλέ «Κωστής Στεφανόπουλος, ο μοναχικός Πρόεδρος» για τον αγαπημένο «Πρόεδρο όλων των Ελλήνων», που είναι παρών και σαφώς ικανοποιημένος με τη μακρά πολιτική του σταδιοδρομία που τον οδήγησε στο ανώτατο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για δύο συνεχείς θητείες και τώρα περνά στις σελίδες των βιβλίων! Εντυπωσιακή η σύνθεση των πολιτικών που επελέγησαν για την παρουσίαση: είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πρώην υπουργός Ιωάννης Βαρβιτσιώτης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εθνικός αγωνιστής κ. Μανώλης Γλέζος, με συντονιστή τον δημοσιογράφο κ. Π. Τσίμα. «Ηταν υποδειγματικός κάτοχος της θέσης του Προέδρου της Δημοκρατίας» αναγνώρισε, και για τις δύο θητείες του στην Προεδρία, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. «Είναι ο καλύτερος ρήτωρ που ακούσαμε ποτέ», είπε με θαυμασμό ο κ. Γιάννης Βαρβιτσιώτης, που αναφέρθηκε και στη σχέση του, μαζί, στη διάρκεια της δικτατορίας και μετά στη Ν.Δ.

Με τα θερμότερα λόγια μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, πλέκοντας, και από την Αριστερά, το εγκώμιο του συνετού Προέδρου. Βλέποντας ολόγυρα την κατάμεστη αίθουσα της Παλαιάς Βουλής αμφισβήτησε, με χιούμορ, τον τίτλο της συγγραφέως Νίτσας Λουλέ, λέγοντας «ο μοναχικός Πρόεδρος δεν είναι καθόλου μοναχικός»! Και ευχαρίστησε τον Θεό και τους διοργανωτές που είχε, όπως είπε, «την τιμή σήμερα να μιλήσω για τον φίλο μου Κωστή Στεφανόπουλο». Στα κόκκινα και αστραφτερή η συγγραφεύς, πρώην βουλευτής κ. Νίτσα Λουλέ, στη σύντομη τοποθέτησή της μίλησε «για τον σημερινό Κωστή Στεφανόπουλο που παραμένει το ίδιο απλός, όπως ήταν πάντα».

Οι εκδόσεις «Πεδίο» παρουσιάζουν αύριο Πέμπτη 26/10, στο Δημοτικό Θέατρο της Πάτρας, τη γενέτειρα και εκλογική περιφέρεια του κ. Κωστή Στεφανόπουλου, το βιβλίο που με τέτοιο ήρωα έχει σίγουρη την επιτυχία. Το κτίριο του Τσίλλερ στην Πάτρα θα δοκιμάσει την αντοχή του! Παντού είναι δημοφιλής ο Πρόεδρος Κωστής Στεφανόπουλος, στην Πάτρα είναι αυτός που ήταν πάντα, ο δικός τους άνθρωπος, που τους έκανε περήφανους. Αυτά από εμάς που τον ζήσαμε ως πολιτικό και ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ως άνθρωπο με αρχές. Για το βιβλίο θα μιλήσουμε όταν το προμηθευτούμε -τώρα κυκλοφορεί- και αφού διαβάσουμε. Μικρή ένσταση μπορούμε να ‘χουμε, από τώρα, για τον τίτλο «ο μοναχικός Πρόεδρος». Ταγμένος στην πολιτική, ναι. Αψογος στη 10χρονη θητεία του στην Προεδρία της Δημοκρατίας ήταν. Αψογος οικογενειάρχης, με παιδιά και εγγόνια ήταν και είναι. Αλλαξε κόμμα, φεύγοντας από τη Νέα Δημοκρατία για να ιδρύσει τη ΔΗΑΝΑ, μένοντας πιστός στον εαυτό του. Οι ποδηλατάδες στο Ρίο με οικογενειακή σύνθεση, η παρουσία του στις θεατρικές παραστάσεις, όντας Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συγκέντρωναν γύρω του απλό κόσμο που ήθελε να γνωρίσει από κοντά τον απλό, ανθρώπινο Πρόεδρο, που είχε πάντα το θάρρος της γνώμης του…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή