Οι φονιάδες των λαών στα σχολεία

Οι φονιάδες των λαών στα σχολεία

4' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφού εκφράσω τις θερμές και ειλικρινείς ευχαριστίες μου προς τη σύνταξη του «Ριζοσπάστη» για την πολύτιμη (ακούσια) χορηγία τους προς τη στήλη, σας μεταφέρω το θέμα που δέσποζε χθες στην πρώτη σελίδα της ιδιόρρυθμης εφημερίδας, υπό τον τίτλο «Εξω οι Νατοϊκοί φονιάδες από τα σχολεία», όπως αναπτύσσεται στις εσωτερικές σελίδες:

«Την ανοχή για τα εγκλήματα που διαπράττουν οι ιμπεριαλιστές ανά τον κόσμο και το τσάκισμα της περήφανης αντιιμπεριαλιστικής στάσης του χανιώτικου λαού φαίνεται ότι επιδιώκει το ΝΑΤΟ, προσφέροντας σε σχολεία του νομού χορηγίες σε αναλώσιμα, μηχανήματα, ρουχισμό και είδη πρώτης ανάγκης, ζητώντας ως αντίτιμο για όποιον τις αποδεχτεί να δηλώσει τη δημόσια ευγνωμοσύνη του, μέσω των τοπικών ΜΜΕ. Συγκεκριμένα, το τελευταίο διάστημα, με έγγραφο που στέλνουν προς όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Χανίων και στους συλλόγους εκπαιδευτικών, δηλώνουν έτοιμοι να προσφέρουν χορηγίες αρκεί, όπως προαναφέραμε, να στείλουν δημόσια ευχαριστήρια προς το ΝΑΤΟ, το Πεδίο Βολής Κρήτης (ΠΕΔΒ) και Γερμανούς στρατιώτες του ΝΑΤΟ που αυτό το διάστημα εκπαιδεύονται στο Πεδίο Βολής. Σύμφωνα με καταγγελίες εκπαιδευτικών, το έγγραφο που στάλθηκε στα σχολεία έγγραφε ως αποστολέα «Πεδίο Βολής Κρήτης» και στρατιώτες που εκπαιδεύονται στο Πεδίο Βολής.

Ηδη αρκετά σχολεία και σύλλογοι εκπαιδευτικών απέρριψαν την προσφορά τους αρνούμενοι να δεχτούν οτιδήποτε από αυτούς που δολοφονούν λαούς, αμάχους και μικρά παιδιά. Από την άλλη όμως, υπάρχουν και διοικήσεις σχολείων που όχι μόνο δέχτηκαν τις χορηγίες, αλλά πρόθυμα δημόσια ευχαρίστησαν τους ΝΑΤΟικούς. Αξίζει να αναφέρουμε τη δήλωση του διευθυντή του Ειδικού Γυμνασίου Χανίων, στην εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα», ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους Γερμανούς εκ μέρους των εκπαιδευτικών και των μαθητών ανέφερε: «Σε είκοσι ημέρες περίπου το Ειδικό Γυμνάσιο Χανίων θα μεταφερθεί σε καινούργιες εγκαταστάσεις, στον χώρο του παλιού Γυμνασίου Μουρνιών και η σημερινή κίνηση από τις στρατιωτικές δυνάμεις της Γερμανίας, που κάνουν την εκπαίδευσή τους στο Πεδίο Βολής, είναι πάρα πολύ σημαντική, διότι με δική τους πρωτοβουλία μας χορήγησαν εξοπλισμό, ο οποίος θα μας είναι απαραίτητος στις νέες εγκαταστάσεις». Ο αναφερόμενος εξοπλισμός είναι ένα μικρό ψυγείο, δύο εκτυπωτές και χαρτί εκτύπωσης. Επίσης, προσφέρθηκε και ρουχισμός όπως στην περίπτωση του 7ου Γυμνάσιου από τον επικεφαλής των Γερμανικών Μονάδων που συμμετέχουν σε δραστηριότητες στο ΠΕΔΒ».

Αναδημοσιεύω το κείμενο, όχι μόνον για την ψυχαγωγία των αναγνωστών της στήλης, αλλά και επειδή το γέλιο είναι πάντα ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να αντιμετωπίσεις το παράλογο…

Ο καβαλάρης της στέπας

Η σχέση του προέδρου Βύρωνα Πολύδωρα με τον κινηματογραφικό Μπόρατ έχει μεγαλύτερο βάθος από όσο φαντάζεται κανείς κρίνοντας από την κοινότητα πνεύματος που διακρίνει τους δύο ήρωες. Μαθαίνω ότι, σε πολυκατοικία στου Παπάγου, στεγάζονται η πρεσβεία και το προξενείο της πανέμορφης και εξωτικής χώρας, όπου προεδρεύει ο πολυαγαπημένος ηγέτης, αστείρευτη πηγή καλοσύνης και ποταμός σοφίας Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ. (Με την ευκαιρία, να του ευχηθώ χρόνια πολλά, διότι μου λένε ότι χθες, Τετάρτη, γιόρταζαν οι Σουλτάνες, οπότε υποθέτω και οι Σουλτάνοι, κατ’ επέκτασιν δε και οι Νουρσουλτάνοι…) Σε όροφο του ίδιου κτιρίου, επάνω από την πρεσβεία, είναι η κατοικία του Βύρωνος, στον οποίο ανήκει η πολυκατοικία. Δεν αμφιβάλλω δε ότι, ως ιδιοκτήτης, κατέχει ισοβίως το αξίωμα του διαχειριστή.

Επομένως, η ανάληψη εκ μέρους του της προεδρίας της κοινοβουλευτικής επιτροπής φιλίας Ελλάδος – Καζακστάν δεν είναι παρά ένα ακόμη βήμα προς την εκπλήρωση του βυρωνικού πεπρωμένου. (Να καλπάζει, με το πουκάμισό του ανοικτό, επάνω σε έναν πάλλευκο κέλητα στις στέπες του Καζακστάν, με τον αέρα να του τραβάει πίσω τα μαλλιά και ενώ στον διπλανό λόφο χορωδία παρθένων με τοπικές ενδυμασίες ερμηνεύει μεγάλες επιτυχίες του παραδοσιακού ρεπερτορίου. Κάπως έτσι φαντάζομαι το πεπρωμένο του Βύρωνα…)

Περί παρθενίας και κυβερνήσεων

«Το «ολίγον παρθένα» δεν έχει νόημα, ή συμμετέχεις στην κυβέρνηση ή δεν συμμετέχεις», διαβάζω ότι είπε η ευρωβουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά και, φυσικά, κοκκινίζω. Αφού έριξα λίγο νερό στο πρόσωπό μου και επανήλθα, επισημαίνω το γεγονός ότι, διά της μεταφοράς που χρησιμοποιεί, η κυρία Κοππά παραβάλλει την κυβέρνηση συνεργασίας με την κατάσταση εκείνη την οποία οι Γάλλοι -πάντα έκδοτοι εις πάσης φύσεως ηδονάς- ονομάζουν partouze.

Με όλο τον σεβασμό που μου επιβάλλουν η γνωριμία μου μαζί της και η ειλικρινής εκτίμηση για το πρόσωπό της, παίρνω το θάρρος να της πω ότι η διατήρηση της παρθενίας σε μία partouze είναι από τεχνικής πλευράς απολύτως δυνατή. Αυτό θα μπορούσε να μας το βεβαιώσει και αυτός ούτος ο Σεβασμιώτατος Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος για ποιμαντικούς λόγους έχει γνώση της ποικιλίας μεθόδων και πρακτικών με σκοπό τη σεξουαλική ικανοποίηση και προειδοποιεί το ποίμνιό του για τους κινδύνους που αυτές ενέχουν. Συνεπώς, η μεταφορά της κυρίας Κοππά πραγματολογικώς δεν ευσταθεί και, άρα, στερείται της δύναμης του επιχειρήματος. Εκφράζει, απλώς, τη δική της αντίληψη περί των καταστάσεων για τις οποίες ομιλεί…

Μagna Graecia

Επικεφαλής κεντροαριστερού συνασπισμού, ο Ρ. Κροτσέτα εξελέγη κυβερνήτης της Σικελίας και -αντιγράφω από το χθεσινό φύλλο της «Κ»- «απέλυσε το σύνολο του γραφείου Τύπου της περιφέρειας της Σικελίας. Το γραφείο στελεχωνόταν από 21 δημοσιογράφους, οι οποίοι είχαν όλοι το αξίωμα του αρχισυντάκτη και απολάμβαναν μισθό 12.600 ευρώ μηνιαίως ο καθένας». Δεν πειράζει αν δεν έχουμε κοινή γλώσσα με τους Σικελούς, αρκεί ότι έχουμε κοινή θρησκεία: την αργομισθία…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή