Χριστούγεννα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Χριστούγεννα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με λαμπερές παραστάσεις μουσικής και χορού θα γιορτάσει και φέτος τα Χριστούγεννα το Μέγαρο Μουσικής, ξεκινώντας από την επόμενη Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου και την «Ωραία κοιμωμένη» του Τσαϊκόφσκι από το Μπαλέτο του Κρεμλίνου και μερικά από τα μεγαλύτερα αστέρια του κλασικού χορού. Η Αλίνα Κογιοκάρου και η Μαριανέλα Νουνέζ από το Κόβεντ Γκάρντεν, η Μισούκα Ουένο από το Μπαλέτο του Τόκιο, η Μύριαμ Ολντ Μπράχαμ από το Μπαλέτο της Οπερας του Παρισιού, η Ιάνα Σαλένκο από το Κρατικό Μπαλέτο του Βερολίνου είναι ανάμεσα στους κορυφαίους χορευτές που θα συμμετάσχουν στις συνολικά 22 παραστάσεις. Οι παρεμβάσεις στην κλασική χορογραφία του Μαριούς Πεπιτά φέρουν την υπογραφή του διευθυντή του Μπαλέτου του Κρεμλίνου, Αντρέι Πετρόφ.

Στους μικρούς και μεγάλους λάτρεις των ταινιών του Ντίσνεϋ είναι αφιερωμένες οι συναυλίες της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ σε διεύθυνση Νίκου Τσούχλου (19, 22 και 28 Δεκεμβρίου) και Ιωακείμ Μπαλτσαβιά (21 και 29/12). Μελωδίες από αγαπημένες κινηματογραφικές παραγωγές, από τον «Ταρζάν» και τη «Μαίρη Πόππινς» έως τη «Μουλάν» και τον «Βασιλιά των λιονταριών» θα πλημμυρίσουν την αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» για τρεις απογευματινές και τρεις πρωινές συναυλίες από την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου.

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, βυζαντινούς ύμνους, παραδοσιακά κάλαντα της Αθήνας, της Ικαρίας, της Ορεστιάδας αλλά και της Καταλωνίας, χορικά πρελούδια του Μπαχ και άλλα έργα στο πνεύμα των ημερών θα ερμηνεύσει στις 23, 25 και 26 Δεκεμβρίου η Παιδική – Νεανική Χορωδία Rosarte, έργο ζωής της Ρόζης Μαστροσάββα, η οποία διευθύνει το μουσικό σύνολο επί σκηνής. Τα νεαρά μέλη της χορωδίας συνοδεύουν κατά περίσταση η μόνιμη οργανίστα του Μεγάρου Ουρανία Γκάσιου, η πιανίστα Τζένη Σουλκούκη, ο κρουστός Δημήτρης Χιλλ Ζερβός, καθώς και το Κουαρτέτο Εγχόρδων των Ζήσιμου Φλόρεντς Σουλκούκι, Τζέκι Σουλκούκι, Κατερίνας Τζίντζου και Χριστίνας Κούτρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή