49 χρόνια πρίν στην «Κ» 28.I.1964

49 χρόνια πρίν στην «Κ» 28.I.1964

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ: Αυστηρά επιφυλακή των μοιρών αεροπορικών μεταφορών, των δυνάμεων καταδρομών και αλεξιπτωτιστών και των στολίσκων αντιτορπιλλικών διετάχθη, εν όψει της κρισιμωτάτης εν Κύπρω καταστάσεως. Αι τελευταίαι εξελίξεις έχουν ανησυχήσει σοβαρώς την ηγεσίαν των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, η οποία δεν αποκλείει και περίπτωσιν ενόπλου τουρκικής επεμβάσεως εις την νήσον. Το Κυπριακόν συνεζητήθη χθες εις έκτακτον συνεδρίασιν του Υπουργικού Συμβουλίου και τα ληφθέντα στρατιωτικά μέτρα εις επακολουθήσασαν τρίωρον σύσκεψιν του πρωθυπουργού κ. Ιωάννου Παρασκευοπούλου μετά του υπουργού Αμύνης και των αρχηγών των επιτελείων. […] Η άποψις της στρατιωτικής ηγεσίας περί ενδεχομένης τουρκικής επεμβάσεως εις την Κύπρον, πέραν των εκ του διπλωματικού τομέως πιθανολογήσεων, ενισχύεται και εκ της παρατηρηθείσης ιδιαιτέρας πολεμικής προπαρασκευής της Τουρκίας διά της επανασυγκεντρώσεως των τουρκικών πολεμικών μονάδων εις Αλεξανδρέτταν και του επανάπλου εις την πλησίον της νήσου θαλασσίαν περιοχήν 4 τουρκικών υποβρυχίων, ως επίσης και της κηρύξεως εις κατάστασιν επιφυλακής των εις τα έναντι της Κύπρου τουρκικά παράλια, τουρκικών στρατευμάτων.

Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΗ ΑΔΡΑΝΗΣ: Ο κ. Παρασκευόπουλος είχε δεχθή, προ του Υπουργικού Συμβουλίου, εις μακράν συνομιλίαν τον πρεσβευτήν των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Χένρυ Λαμπουΐς, επί της ανησυχητικής τροπής την οποίαν λαμβάνει το Κυπριακόν, λόγω της επιδεικνυομένης από τουρκικής πλευράς αδιαλλαξίας και τον προειδοποίησεν ότι η Ελλάς δεν θα παραμείνη αδρανής, εις περίπτωσιν τουρκικής επεμβάσεως εις την νήσον.

ΝΕΖΕΡ – ΑΡΠΑΓΚΟΝ: Υπό του Εθνικού Θεάτρου αναβιβάζεται σήμερον […] «Ο Φιλάργυρος» του Μολιέρου. […] Τον ρόλον του Αρπαγκόν ερμηνεύει ο κ. Χριστόφορος Νέζερ.

ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ: Το έργον του Ελληνος συνθέτου κ. Θ. Αντωνίου «Τρίο για φλάουτο, βιόλα και βιολοντσέλλο» θα εκτελεσθή την 29ην λήγοντος εις την μεγάλην αίθουσαν συναυλιών της Μουσικής Ακαδημίας Μονάχου.

ΕΠΙΦΥΛΛΙΣ: «Περί ανησυχίας». Υπό του κ. Μ.[χάλη] Γ. Μερακλή. Απόσπασμα: «[…] η φιλοδοξία είναι μία βασική εκδήλωση της ανησυχίας, η οποία αποτελεί στοιχειώδες γνώρισμα του ανθρώπου, ως όντος. […].»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή