49 χρόνια πρίν… 22.ΙΙ.1964

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ: Λαϊκή συναυλία με τραγούδια Μ. [ίκη] Θεοδωράκη και Διον. [υσίου] Σαββοπούλου (φωτογραφία), δίδεται αύριον Κυριακήν [23 Φεβρουαρίου 1964] 10.30 π.μ. εις το κινηματοθέατρον «Παλλάς» Κερατσινίου. Την οργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Ελληνικής Μουσικής. Διευθύνει ο Γ. [εώργιος Κ.;] Θεοφιλόπουλος. [Σημ. «Φ»: Ο ΣΦΕΜ ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1962.]

ΕΓΧΕΙΡΗΣΙΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟΝ: Η σοβαρά εγχείρησις, εις την οποίαν υπεβλήθη επί τετράωρον χθες, εις τα Ανάκτορα του Τατοΐου, ο Βασιλεύς, υπήρξεν επιτυχής. Ο Υψηλός ασθενής ήτο σχεδόν απύρετος την εσπέραν και ήρεμος. Η μετεγχειρητική κατάστασις του Ανακτος, ο οποίος υπέφερεν από στένωσιν του πυλωρού, προκληθείσαν από παλαιόν έλκος, εχαρακτηρίσθη εις το τελευταίον χθεσινόν ιατρικόν δελτίον ως ικανοποιητική.

ΣΧΕΔΙΟΝ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΕΩΣ: Λευκωσία, 21.– Σήμερον εδημοσιεύθη ενταύθα το κείμενον εγγράφου υπογραφομένου υπό των κ.κ. Κιουτσούκ και Ντενκτάς, που αφορά το σχέδιον που κατηρτίσθη από του παρελθόντος Σεπτεμβρίου, με σκοπόν την κατάλυσιν της Κυπριακής Δημοκρατίας και την, εν συνεννοήσει μετά της Τουρκίας, ίδρυσιν κυπριακού τουρκικού κράτους, που θα συνήπτε διμερές Σύμφωνον με την Τουρκίαν και θα υπεβοήθει την διείσδυσιν εις την Κύπρον των Τούρκων. Το έγγραφον τούτο, το οποίον ανεκαλύφθη εις το γραφείον του Τουρκοκυπρίου υπουργού Γεωργίας εν Λευκωσία, εχρησιμοποιήθη υπό του υπουργού των Εξωτερικών κ. Σπύρου Κυπριανού, όστις εις ομιλίαν του ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας, την παρελθούσαν Τρίτην [18 Φεβρουαρίου 1964] απεκάλυψε μερικά αποσπάσματα αυτού.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΙΓΙΑΝΝΗΣ: Πράγα, 21.– Ο Κώστας Κολιγιάννης, πρώτος γραμματεύς του εκτός νόμου ΚΚΕ εις άρθρον του εις την διεθνή κομμουνιστικήν επιθεώρησιν «Προβλήματα της Ειρήνης και του Σοσιαλισμού» γράφει ότι «ο πολιτικός αγών πρέπει να διεξάγεται τόσον δι’ ειρηνικών μέσων όσον και διά της βίας, τόσον εις την νομιμότητα όσον και εις την παρανομίαν ακόμη δε και εις τα Κοινοβούλια, ως και με ενεργείας των μαζών, με συγκεντρώσεις, με διαδηλώσεις, με απεργίας και άλλα μέσα». Ο αρθρογράφος […] καταλήγει όμως, αφού προηγουμένως υπενθυμίζει την ελληνικήν περίπτωσιν, διά μιας συμβουλής εναντίον της καταστροφής που δύναται να προκαλέση ένοπλος εξέγερσις κακώς προετοιμασθείσα και εξαπολυθείσα υπό μη ευνοϊκάς συνθήκας.

ΠΕΠΠΙΝΟ ΝΤΙ ΚΑΠΡΙ: Ο Peppino di Capri, σήμερον, 1ην μεταμεσημβρινήν, θα δεχθή τους φίλους του και θα δώση αυτόγραφα εις τα δύο καταστήματα Δίσκων Ορφανίδης, πλατεία Κολοκοτρώνη και οδός Κοραή 2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή