Τα παραδείγματα

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επένδυση της COSCO στον Πειραιά έχει αποδειχθεί άκρως επιτυχημένη. Την περασμένη Πέμπτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσκέφθη τις εγκαταστάσεις της, θέλοντας να υπογραμμίσει τη σημασία της. Ας αναλογισθούμε, όμως, για λίγο τον πραγματικό πόλεμο που υπέστη η επένδυση αυτή από τους οπαδούς του λαϊκισμού και τους συνδικαλιστές. Και βεβαίως, η COSCO δεν είναι η μόνη περίπτωση που κάποτε πολεμήθηκε και σήμερα θεωρείται υποδειγματική. Το ίδιο συνέβη με την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, που σήμερα δεν έχει καμιά σχέση με τον κρατικό ΟΤΕ και τις κάκιστες υπηρεσίες του. Το ίδιο συνέβη, επίσης, με τη σπάταλη κρατική «Ολυμπιακή», τη θέση της οποίας έχουν πάρει σήμερα δύο εξαιρετικές ιδιωτικές αεροπορικές εταιρείες. Και βεβαίως, το ίδιο έγινε με το μεγάλο έργο του Ιδρύματος Νιάρχου στο Φάληρο, το οποίο πολεμήθηκε με λύσσα και σήμερα αποτελεί τη μεγαλύτερη αναπτυξιακή επένδυση σε εξέλιξη στην Αθήνα.

Ας τα σκεφτούμε όλα αυτά την επόμενη φορά που οι οπαδοί της ακινησίας και της μιζέριας θα πολεμήσουν μία ακόμη μεγάλη επένδυση ή ιδιωτικοποίηση. Τα θετικά παραδείγματα είναι εδώ και δεν πρέπει να τα αγνοούμε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή