49 χρόνια πρίν στην «Κ» 7.VΙΙ.1964

49 χρόνια πρίν στην «Κ» 7.VΙΙ.1964

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ: Η άκρα αριστερά επέδειξε σημαντικήν δύναμιν κατά τας προχθεσινάς δημοτικάς και κοινοτικάς εκλογάς, τα αποτελέσματα των οποίων προεκάλεσαν αίσθησιν. Η αύξησις της δυνάμεως της αριστεράς εις βάρος της Ενώσεως Κέντρου, εν συγκρίσει προς τα αποτελέσματα των γενικών εκλογών του Φεβρουαρίου και του παρελθόντος Νοεμβρίου, εις τας κυριωτέρας πόλεις, συνετέλεσεν ώστε εις μεν τας Αθήνας και τον Πειραιά να πλειοψηφήσουν σχετικώς οι υποψήφιοι της ΕΔΑ κ.κ. Ν. Κιτσίκης και Κυριακάκος, εις δε την Θεσσαλονίκην να εκλεγή δήμαρχος ο υποστηριχθείς και υπό της ΕΔΑ παράγων της Ενώσεως Κέντρου κ. Κ. Τσίρος. Επικράτησις στελεχών της Ε.Κ., συνεργασθέντων μετά της ΕΔΑ, εσημειώθη και εις άλλας μεγάλας πόλεις, όπως εις τον Βόλον και τα Ιωάννινα, ενώ εις τας Πάτρας όπου επλειοψήφισεν ο συνδεόμενος με την ΕΡΕ κ. Ν. Βέτσος, ο υποστηριχθείς προσωπικώς υπό του αναπληρωτού υπουργού Συντονισμού κ. Ανδρέα Γ. Παπανδρέου κ. Φαρμακίδης κατετάγη τρίτος, σημειώσας απρόβλεπτον αποτυχίαν.

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ: Αποτελέσματα. Κιτσίκης 30,08%. Πλυτάς 26,73%. Κατσώτας 25,10%. Τσουκαλάς 13,69%. Κορομηλάς 4,39%.

ΣΗΡΑΓΞ ΥΠΟ ΤΗΝ ΜΑΓΧΗΝ: Η γαλλική και η βρετανική Κυβέρνησις συνεφώνησαν να αρχίσουν κατά το τρέχον θέρος εργασίας επί της γεωλογικής επιθεωρήσεως που θα στοιχίση 3,4 εκατομμύρια δολλαρίων διά την κατασκευήν σήραγγος υπό την Μάγχην.

LUCΙΕΝ LEGER, «Ο ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΤΗΣ»: Παρίσιοι, Ιούλιος.- Σαράντα ημέρας μετά την ανεύρεσιν του πτώματος του ενδεκαετούς Λυκ Ταρόν, ο οποίος εφονεύθη εις το δάσος της Βερριέρ, ο άνθρωπος ο οποίος εις 58 μηνύματά του απευθυνθέντα προς τον πατέρα του μικρού, τας εφημερίδας και την αστυνομίαν εκαυχάτο ότι αυτός ήτο ο δολοφόνος, επί τέλους συνελήφθη. Οι αστυνομικοί είναι πλέον βέβαιοι ότι ο Λυσιέν Λεζέ, 27 ετών, νοσοκόμος της ψυχιατρικής κλινικής της Βιλλζυΐφ, είναι ο αυτουργός αυτού του φρικτού εγκλήματος. [Σημ “φ”: Ο Λεζέ στην ανάκριση ομολόγησε ότι αυτός στραγγάλισε τον Ταρόν, αλλά στην δίκη του δήλωσε αθώος, αν και απεδείχθη ότι είχε στείλει αυτός τα μηνύματα. Στο σπίτι του βρέθηκε ένα σχέδιο μυθιστορήματος με τίτλο: «Ημερολόγιο ενός δολοφόνου». Καταδικάστηκε σε ισόβιο κάθειρξη και αποφυλακίστηκε το 2005. Πέθανε το 2008. Το 2012 δύο δημοσιογράφοι επικαλέστηκαν στοιχεία, όπως ότι ο θάνατος του θύματος δεν προήλθε από στραγγαλισμό, για να υποστηρίξουν ότι ο Λεζέ ήταν αθώος και ότι είχε ομολογήσει από μια παθολογική επιθυμία αναγνώρισης.]

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ: Εις τον «Ζυγόν» στεγάζεται η έκθεσις από μονταρίσματα φωτοεικόνων (παιγνίδια της μνήμης) του Λεωνίδα Χρηστάκη.

ΕΠΙΦΥΛΛΙΣ: «Ο Καβάφης και το χρέος». Υπό του κ. Γ.[ιώργου] Θέμελη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή