49 χρόνια πρίν… 9 και 10.IX.1964

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΝΑ – ΜΑΡΙΑ: Κοπεγχάγη, 8.– Ο πυρετός των βασιλικών γάμων κατέλαβε σήμερον την δανικήν πρωτεύουσαν. Εκατοντάδες Δανών οι οποίοι έλεγον ρυθμικώς «Θέλομεν τον Κωνσταντίνον, θέλομεν την Ανναν – Μαρίαν συνηθροίσθησαν εις την αυλήν των Ανακτόρων του Αμαλίενμποργκ και εζητωκραύγαζον μέχρις ότου το νεαρόν ζεύγος εξήλθεν εις τον εξώστην και τους εχαιρέτησεν. […] Το αίσθημα της νοσταλγίας διά την Ανναν – Μαρίαν αποδίδεται από τον τίτλον μιας δανικής εφημερίδος: «Χθες μαθήτρια – αύριον Βασίλισσα».

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΑΙ: Το Εθνικόν Ιδρυμα Ραδιοφωνίας επρογραμμάτισε και προπαρασκευάζει από εβδομάδων σειράν ειδικών εκπομπών αφιερωμένων εις τους γάμους του Βασιλέως των Ελλήνων Κωνσταντίνου μετά της πριγκιπίσσης Αννας – Μαρίας της Δανίας. […] Συνεργάζονται εις αυτάς ακαδημαϊκοί λογοτέχναι, συγγραφείς, δημοσιογράφοι, μουσικοί κ.λπ., μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Σπ. Μελάς, Ηλ. Βενέζης, Τζίνα Μπαχάουερ, Δ. Ρώμας, Ι. Καμπανέλλης, Ν. Αγγελής, Αθ. Σπανούδη, Π. Καλλιότσος κ.ά. Την κατάρτησιν του όλου προγράμματος επεμελήθησαν οι κ.κ. Ι. Σιάσκας, Π. Ρηγοπούλου, Ι. Αστεριάδης, Α. Ξανάρης, Π. Τσίρος, Αικ. Σολωμού, Τόνια Καράλη, Φρ. Καρόρη, Δ. Σαμίου, Κλ. Σόντη, Α. Κουτούπη και Δ. Κωνσταντινίδης υπό την άμεσον εποπτείαν και καθοδήγησιν του γενικού διευθυντού του ΕΙΡ κ. Α. Πεπονή.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΠΛΥΤΑΣ: Ενώπιον του νομάρχου Αττικής κ. Α. Μπότση […] ωρκίσθη την 6ην μ.μ. Χθες ο νέος δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Πλυτάς.

ΕΤΒΑ: Κατά την χθεσινήν συνεδρίασιν της Επιτροπής Εξουσιοδοτήσεως συνεζητήθη και εψηφίσθη κατ’ αρχήν και κατ’ άρθρον, συμφωνία όλων των κομμάτων, το σχέδιον ν.δ. Περί ιδρύσεως της Ελληνικής Τραπέζης Βιομηχανικής Αναπτύξεως προερχομένης εκ των οργανισμών ΟΒΑ – ΟΧΟΑ και τουριστικής πίστεως. […] Διοικητής της νέας τραπέζης είναι ο κ. Ν. Πορφυρογένης. [Σημ. «Φ» Αδελφός του Μιλτιάδη Πορφυρογέννη του ΚΚΕ.]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή