49 χρόνια πρίν στην «Κ» 6.X.1964

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΘΗΝΑΙ ΚΑΙ ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Ενώ αι σχέσεις της ελληνικής με την κυπριακήν Κυβέρνησιν οδηγούνται προς ανοικτήν ρήξιν και η συνδεομένη μετά του προέδρου Μακαρίου κυπριακή εφημερίς ανενέωσε προχθές την επίθεσίν της κατά του στρατηγού Γεωργίου Γρίβα, ο πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Παπανδρέου προήδρευσε χθες ευρείας διπλωματικής συσκέψεως, κατά την οποίαν εξητάσθη η περαιτέρω πορεία του Κυπριακού. Κύριον θέμα της συσκέψεως απετέλεσεν η υπογραφείσα εις Μόσχαν ρωσοκυπριακή συμφωνία και η εκτίμησις των επιπτώσεών της. Ο αφιχθείς εκ Μόσχας πρεσβευτής της Ελλάδος κ. Α. Σγουρδαίος κατετόπισε τον κ. Παπανδρέου επί των συνομιλιών. Η κυπριακή Κυβέρνησις, ως ανέφερεν ο υπουργός Εξωτερικών κ. Σταύρος Κωστόπουλος, δεν έχει ενημερώσει την ελληνικήν επί του περιεχομένου της συμφωνίας.

ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Παρίσιοι, 5.- Η εφημερίς «Μοντ» δημοσιεύει εντός τριστήλου συνέντευξιν του αναπληρωτού υπουργού Συντονισμού κ. Ανδρ. Παπανδρέου, ο οποίος αφού εξηγεί εν εκτάσει τους λόγους, οι οποίοι ωδήγησαν εις την υπογραφείσαν εις την Μόσχαν [ρωσοκυπριακήν] συμφωνίαν, επικρίνει δριμύτατα την στάσιν της Ατλαντικής Συμμαχίας και ιδίως εκείνην των Αμερικανών εις το πρόβλημα της Κύπρου, δοθέντος ότι ούτοι όχι μόνον δεν κατεδίκασαν τον βάρβαρον τουρκικόν αεροπορικόν βομβαρδισμόν εναντίον της νήσου, αλλά και υπεραμύνονται των τουρκικών αξιώσεων και αγωνίζονται πεισμόνως διά να παρεμποδίσουν την συζήτησιν του προβλήματος αυτού εκ μέρους της γενικής συνελεύσεως των Ηνωμένων Εθνών. […].

ΒΟΛΕΣ ΠΡΙΓΚΙΠΟΣ ΠΕΤΡΟΥ: Ο πρίγκιψ Πέτρος εις συνέντευξίν του προς Ελληνας και ξένους δημοσιογράφους ανεφέρθη εις τας «οικογενειακάς προστριβάς» που είχε μετά της Βασιλομήτορος Φρειδερίκης και τας σχέσεις του γενικώς με τον θρόνον.

ΧΟΥΡΜΟΥΖΙΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΖΑ: (Από κριτική του Αιμ. [ιλίου] Χ. [ουρμουζίου] για την παράσταση του έργου «Μαίρη, Μαίρη» από τον θίασο Τζένης Καρέζη.) « […] Διασκεδαστικός -και με επαινετή φινέτσα- ο κ. Γιώργος Πάντζας (Ντερκ). Τα γκροτέσκα και τα μπουφόνικα, σ’ αυτόν τον νέον ηθοποιόν, προσφέρονται με κάποιο βερνίκι. […].»

ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΡΕΛΛΑ: Ο πρίγκιψ Μιχαήλ δεν επεβεβαίωσε χθες, αλλ’ ούτε διέψευσε τας πληροφορίας περί γάμου του μετά της δνίδος Μαρίνας Καρέλλα. […].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή