49 χρόνια πρίν… 7 και 8.X.1964

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

8 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟ ΤΗΣ ΠΤΩΣΕΩΣ

ΧΡΟΥΣΤΣΩΦ: Βερολίνον, 6.- Ο καγκελλάριος της Δυτικής Γερμανίας δόκτωρ Ερχαρτ εδήλωσεν, απευθυνόμενος προς τους αντιπροσώπους του Τύπου, ότι ο [Σοβιετικός ηγέτης] κ. Νικήτα Κρούστσεφ θα επισκεφθή, κατά πάσαν πιθανότητα την Βόννην τον Ιανουάριον.

7 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟ: Νέα Υόρκη, 7.- Επίσημοι κύκλοι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών εδήλουν σήμερον ότι είναι πιθανόν να επισκεφθή την Νέαν Υόρκην ο πρωθυπουργός της Σοβιετικής Ενώσεως κ. Νικήτα Κρούστσεφ, κατά την διάρκειαν του δευτέρου κύκλου συνεδριάσεων της προσεχούς γενικής συνελεύσεως του ΟΗΕ. Ως εγνώσθη, ο γενικός γραμματεύς κ. Ού Θαντ προσεκάλεσεν τον κ. Κρούστσεφ να επισκεφθή την γενικήν συνέλευσιν των Ηνωμένων Εθνών, κατά την διάρκειαν του τελευταίου ταξιδίου του εις την Μόσχαν. Ο κ. Κρούστσεφ απήντησεν ευνοϊκώς εις την πρόσκλησιν του κ. Θαντ, χωρίς όμως να καθορίση την ημερομηνίαν επισκέψεώς του.

ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ: Δυτικόν Βερολίνον, 7.- Το ενταύθα ομοσπονδιακόν δικαστήριον της Δυτικής Γερμανίας επεκύρωσε χθες την εις ισόβια δεσμά καταδίκην του Γκύντερ Φουκς, άλλοτε αξιωματούχου της Γκεστάπο, με την κατηγορίαν της δολοφονίας και της συνεργασίας εις την δολοφονίαν τουλάχιστον 15.000 Εβραίων εις Λοτζ της Πολωνίας.

ΒΑΛΑΚΟΥ ΚΑΙ ΣΠ. Α. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Με το δραματικόν έργον «Η Κυρά της Θάλασσας» του Ερρίκου Ιψεν αρχίζει σήμερον Πέμπτην 9 μ.μ. τας παραστάσεις του ο θίασος της κ. Αντιγόνης Βαλάκου εις το «Θέατρον Γ. Παππά». Το έργον αναβιβάζεται κατά μετάφρασιν και σκηνοθεσίαν Σπύρου Ευαγγελάτου, σκηνογραφίας και ενδυμασίας Γιάννη Τσαρούχη και μουσικήν Δημήτρη Τερζάκη. Εκτός της κ. Βαλάκου, που υποδύεται την Ελίντα, λαμβάνουν μέρος οι: Ζώρας Τσάπελης, Χρήστος Πάρλας, Βούλα Χαριλάου, Εφη Ροδίτη, Βασίλης Μητσάκης, Γιάννης Κοντούλης και Γιώργος Μπάρτης.

ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ: Το παλαιόν αρχοντικόν σπίτι επί της πλατείας Φιλικής Εταιρίας 17 κατεδαφίσθη και εις την θέσιν του ανηγέρθη μία 7ώροφος πολυκατοικία. Εκεί εγκατεστάθη το Βρεταννικόν Συμβούλιον. […] Η βιβλιοθήκη του Β.Σ. περιλαμβάνει 22.000 τόμους. […] Υπάρχει πτέρυξ με πλήθος συγγραμμάτων αναφερομένων εις την αρχαίαν Ελλάδα και το Βυζάντιον. […] Το νέον κτίριον έγινε με σχέδια του αρχιτέκτονος κ. Ι. Αντωνιάδη. Η επίπλωσις […] μετεφέρθη από την Αγγλίαν. Οι τοίχοι του νέου κτιρίου διακοσμούνται με έργα Βρεταννών αποκλειστικώς ζωγράφων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή