49 χρόνια πρίν… 24.X.1964

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Τα ανησυχητικά στοιχεία ως προς την εξέλιξιν της οικονομικής καταστάσεως εθίγησαν κατά την χθεσινήν συζήτησιν του σχεδίου ν.δ. περί συνομολογήσεως λαχειοφόρου εσωτερικού δανείου 1.500 εκατομμυρίων δραχμών, ενώπιον της Επιτροπής Εξουσιοδοτήσεως [της Βουλής]. Ο υπουργός Οικονομικών κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης επεχείρησε να διαψεύση τας δημοσιευθείσας πληροφορίας περί υπάρξεως ενδοκυβερνητικών διαφωνιών, όσον αφορά την χάραξιν της οικονομικής πολιτικής διά το 1965, αποκρούσας εμμέσως την άποψιν ότι ο υπουργός αναπληρωτής Συντονισμού [Ανδρέας Παπανδρέου] υποστηρίζει την πολιτικήν του ελεγχομένου πληθωρισμού. Επεβεβαίωσεν, όμως, διά της αγορεύσεώς του τα γραφέντα ότι είναι αποφασισμένος να επιβάλη την γνώμην του, όπως η κυβερνητική πολιτική κατά το προσεχές έτος ασκηθή εντός των περιθωρίων του Προϋπολογισμού.

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ: Ματαιούται η συναυλία την οποίαν επρόκειτο να δώση η «Πειραματική Ορχήστρα Αθηνών», του κ. Μάνου Χατζηδάκη, την προσεχή Τρίτην [28 Οκτωβρίου 1964] εις το εν Θεσσαλονίκη θέατρον της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών […] παρουσία των Βασιλέων. […] Το πρόγραμμα περιελάμβανε την συντεθείσαν υπό του κ. Χατζηδάκη «Καντάτα» διά τους Βασιλικούς γάμους [Κωνσταντίνου και Αννας – Μαρίας].

ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΓΚΟΝΤΑΡ: Κατόπιν συνομιλίας του μετά του Γάλλου υπουργού κ. Αλαίν Περφίτ, ο Ζαν – Λυκ Γκοντάρ εδέχθη προ ημερών την αλλαγήν του τίτλου και την διασκευήν ωρισμένων σκηνών της τελευταίας ταινίας του, την οποίαν είχε προ καιρού αποδοκιμάσει η αρμοδία επιτροπή ελέγχου κινηματογραφικών ταινιών. Ετσι, «Η παντρεμμένη» θα γίνη «Μία παντρεμένη», ενώ, εξ άλλου θα αφαιρεθούν ωρισμέναι τολμηραί σκηναί, εις τας οποίας προεβάλλοντο –ίσως κάπως υπέρ το δέον– αι κνήμαι της ηθοποιού Μασά Μερύλ.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΤΖΙΑΣ: Τα νέα βιβλία. Κώστα Κοτζιά: «Επί εσχάτη προδοσία». Μυθιστόρημα. Σχ. 8ον. Σελ. 238. Αθήναι 1964.

ΕΠΙΦΥΛΛΙΣ: «Ξαναδιαβάζοντας την “Απολογία”». Υπό του κ. Ιω. Μενούνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή