49 χρόνια πρίν… 1.ΧΙ.1964

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΤΕ ΓΚΩΛΛ: Παρίσιοι, 31.– Ο πρόεδρος Ντε Γκωλλ εξεδήλωσεν ενδιαφέρον διά την πρότασιν της Κίνας περί συγκλήσεως διεθνούς διασκέψεως κορυφής διά την κατάργησιν των πυρηνικών όπλων. Ο Γάλλος ηγέτης εις την σχετικήν απάντησιν προς τον πρωθυπουργόν της Κίνας κ. Τσου Εν Λάι λέγει μεταξύ άλλων ότι η Γαλλία είναι ετοίμη να μετάσχη εις σοβαράς διαπραγματεύσεις μεταξύ υπευθύνων δυνάμεων, προς συζήτησιν των προβλημάτων του αφοπλισμού, επί εποικοδομητικής και πρακτικής βάσεως. Σημειωτέον ότι αι Ηνωμέναι Πολιτείαι εχαρακτήρισαν την πρότασιν αυτήν του κ. Τσου Εν Λάι ως προπαγάνδαν. […] Τέλος, ο Γάλλος πρόεδρος γράφει ότι η Γαλλία θα συνεχίση να αναπτύσση την πυρηνικήν ισχύν της, μέχρις ότου επιτευχθή πραγματική συμφωνία διά τον πυρηνικόν αφοπλισμόν υπό έλεγχον.

ΣΟΥΔΑΝ: Χαρτούμ, 31.– H μεταβατική Κυβέρνησις του Σουδάν επραγματοποίησε χθες το απόγευμα την πρώτην συνεδρίασίν της κατά την οποίαν προήδρευσεν ο νέος πρωθυπουρ-γός σερ Ελ Χάτιμ Ελ Χαλίφα (φωτογραφία). Η ομαλότης επανήλθεν εις το Χαρτούμ, οι δημόσιοι χώροι ήνοιξαν εκ νέου και αι δημόσιαι μεταφοραί και άλλαι υπηρεσίαι ήρχισαν να λειτουργούν ομαλώς. Αν και πολλά μέλη της νέας Κυβερνήσεως είναι αριστερόφιλα, εν τούτοις εις το σύνολόν της θεωρείται ότι αύτη ανήκει εις την Δύσιν.

ΚΟΥΡΔΟΙ ΙΡΑΚ: Η [εν Αθήναις] πρεσβεία του Ιράκ ανεκοίνωσεν ότι η δημοσιευθείσα είδησις ότι ιδρύθη κουρδικόν κράτος εις την βόρειον περιοχήν του Ιράκ είναι αβάσιμος και ψευδής.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΩΡΕΑ: Το Πανεπιστήμιον Κολούμπια, εν τη επιθυμία του όπως συμβάλη εις την καταπολέμησιν του καρκίνου εις την Ελλάδα, θα ανεγείρη εις το νοσοκομείον «Βασιλεύς Παύλος» (Λαϊκόν) μικράν νοσηλευτικήν μονάδα, εργαστήρια και ιατρεία διά την διάγνωσιν της νόσου. Αι δαπάναι εξοπλισμού και προσωπικού θα καταβληθούν υπό του αμερικανικού Πανεπιστημίου, το οποίον θα διαθέση και υποτροφίας διά μετεκπαίδευσιν Ελλήνων ιατρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή