Του καιρού, νέα Πάθη…

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηρθε το ψύχος και μας βρήκε απροετοίμαστους, να ονειρευόμαστε ηλιόλουστες ημέρες και γλυκό καιρό, όπως μας είχε καλομάθει στις αρχές του ο Δεκέμβρης! Είναι και το θέμα της θέρμανσης και του επιδόματος, που για να βρούμε σε ποιους πρέπει να δοθεί, θα ‘ρθει κύμα καύσωνος, κατά τον Ιούλιο! Τέλος πάντων, όπως έγραψε «ο Καιρός» στην τελευταία σελίδα χθες, η θερμοκρασία στην Αττική ήταν 5 ώς 11 βαθμοί, στη Θεσσαλονίκη 1 ώς 9 και στη Βόρειο Ελλάδα από μείον 6 έως 9 βαθμούς! Επιστρατεύθηκαν χοντρά ρούχα, κασκόλ, μάλλινα σκουφιά, όλα όσα μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της παγωνιάς. Ανοιξαν ντουλάπια και συρτάρια, και ούτε σκέψη για αγορά χειμωνιάτικων καινούργιων ρούχων, όπως προτείνουν οι βιτρίνες με γούνες και φόρμες για σκι, ποντάροντας σε πελάτες που θα πάνε, αν όχι στο Γκσταντ, στο Σεν Μόριτς ή στην Κουρσεβέλ, αλλά, τουλάχιστον, στον Παρνασσό ή στο Καρπενήσι και σίγουρα στο χιονισμένο Μέτσοβο, που έχει καλό κοντοσούβλι και κρασί για après-ski! Παγωμένη και η Πανσέληνος, και ήθελε κουράγιο για να την ατενίσει κανείς, όσο ρομαντικός κι αν είναι, μέσα από το νοτισμένο, λόγω αναπνοής μας, τζάμι! O Αγιος Βασίλης που πρέπει να πλησιάζει, κουβαλώντας τον σάκο με τα δώρα του, θα τα βρει δύσκολα κι αυτός, θα πρέπει να εξασφαλίσει μάσκα σαν τα MAT λόγω της αιθαλομίχλης και του καπνού που βγαίνει από τις καμινάδες, από το κάψιμο κάθε παλιού και άχρηστου ξύλου, ας είναι και βαμμένο και μουχλιασμένο. Εάν οι πάγοι λιώνουν στην πολική του κατοικία, οι αστοί της Αθήνας ξεπαγιάζουν και ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν χιονίστρες και κρυοπαγήματα, εάν το κρύο, όπως όλα δείχνουν, αγριέψει.

«Με την πλάτη στον τοίχο…»

Στη Θεσσαλονίκη, που το κρύο είναι ήδη δριμύ, μας ενημερώνει με e-mail ο Ντίνος Παπασπύρου, ο ζωγράφος της «Γέφυρας, κόλλησαν στον τοίχο» τον Αγιο Βασίλη. H λύση -γράφει- είναι αντίσταση με το μόνο όπλο που μας έχει απομείνει – τον πολιτισμό. Και το χιούμορ, βέβαια! Αντί για ευχετήρια κάρτα ο φίλος του Στέφανος Παπαδόπουλος, καλλιτέχνης – φωτογράφος, του έστειλε ευχές με φωτογραφία της σειράς «Grafiti στους δρόμους της Θεσσαλονίκης». Βρίσκεται το Grafiti στον τοίχο του παλιού δημόσιου μαιευτηρίου «Ρωσικό» στην οδό Αλ. Παπαναστασίου, όπου χιλιάδες Θεσσαλονικείς, είδαν, όπως κι εγώ, για πρώτη φορά, το φως της ζωής. Σήμερα στον χώρο λειτουργεί σχολική μονάδα. Θα πρέπει να κρυώνουν τα παιδιά στην τάξη και τον ζωγράφισαν κολλημένο στον τοίχο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή