49 χρόνια πρίν… 8.Ι.1965

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΠΑΟΥΝΤ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΙΟΤ: Ρώμη, Ιανουάριος.– Ο από του 1958 εγκατεστημένος εις την Ιταλίαν 79ετής Αμερικανός ποιητής Εζρα Πάουντ (φωτογραφία) εδήλωσεν ότι ο θάνατος του Τόμας Στηρνς Ελιοτ του είχε προκαλέσει βαθείαν θλίψιν» και προσέθεσεν ότι θα επεθύμει να ταξιδεύση εις το Λονδίνον διά να αποτίση φόρον τιμής εις τον «αγαπημένον και αδελφικόν του φίλον». Ο Εζρα Πάουντ, στενός φίλος του Ελιοτ, του Χέμινγκουαιη και άλλων συγγραφέων και καλλιτεχνών της δεκαετίας του ’20, ζη σήμερον ήσυχα εις Τιρόλο ντι Μεράνο της Βορείου Ιταλίας, μαζί με την κόρην του Μαίρην και τον σύζυγόν της Βόριδα ντε Ράχεβιτς. Η φιλία του με τον Ελιοτ εχρονολογείτο από την εποχήν καθ’ ην αμφότεροι ήσαν δύο Αμερικανοί ποιηταί εις την Αγγλίαν. Ο Πάουντ είπεν ότι είχε πληροφορηθή τον θάνατον του Ελιοτ, διαβάζοντας μίαν τοπικήν εφημερίδα. Εγνώριζε, προσέθεσεν, ότι ο Ελιοτ ήτο άρρωστος αλλ’ όχι και τόσον σοβαρά. Μόλις την περασμένην εβδομάδα, προσέθεσε, έλαβα μίαν χριστουγεννιάτικη κάρτα από αυτόν και την σύζυγόν του. Εξ άλλου, η σορός του Τ. Σ. Ελιοτ, όστις απέθανεν εν Λονδίνω την παρελθούσαν Δευτέραν, εις ηλικίαν 76 ετών, εκάη σήμερον εις το νεκροταφείον εγγύς της εκκλησίας του Αγίου Στεφάνου του Σάουθ Κένσιγκτον, μετά από σύντομον λειτουργίαν, την οποίαν παρηκολούθησε περιωρισμένος αριθμός κόσμου. Εις την εκκλησίαν αυτήν του Αγίου Στεφάνου ο αποθανών μέγας ποιητής είχεν υπηρετήσει τον Θεόν ως επίτροπος επί διάστημα πλέον των τριάκοντα ετών.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΤΟΥΦΕΞΗΣ: Κατά σκηνοθεσίαν του κ. Σ. Ντουφεξή ανεβιβάσθη προχθές το βράδυ εις το θέατρον «Κωμεντί» της Βασιλείας, το έργον «Μετά την πτώσι» του Αρθουρ Μίλλερ.

ΤΑΚΗΣ ΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Τα νέα βιβλία. Τάκη Σινόπουλου: «Η ποίηση της ποίησης». Σχ. 8ον. Σελ. 61. Αθήναι 1964.

ΠΕΡΙ ΠΛΗΘΩΝΟΣ: Τα νέα βιβλία. Σάββα Π. Σπέντζα: «Αι οικονομικαί και δημοσιονομικαί απόψεις του Πλήθωνος». (Διατριβή επί διδακτορία υποβληθείσα εις την Πάντειον Ανωτάτην Σχολήν Πολιτικών Επιστημών). Σχ. 8ον. Σελ. 112. Αθήναι 1964

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή