ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο χώρος στη Σπευσίππου γιορτάζει τα 5 χρόνια λειτουργίας του και παρουσιάζει 50 έργα ζωγραφικής συνεργατών του, το Σάββατο 11 Ιανουαρίου, από τις 12.00 ώς τις 16.00

Μία επέτειος με τη σημασία της, αυτή η γιορτή για τα πέντε χρόνια λειτουργίας του εικαστικού χώρου στη Σπευσίππου 21, Κολωνάκι, που είναι δημιούργημα του Μελέτη Φικιώρη, με μοναδικό σκοπό την προβολή του έργου των νέων καλλιτεχνών. Στα χρόνια αυτά, η απρόσκοπτη λειτουργία, που κι αυτή είναι μέλημα του κ. Φικιώρη, χωρίς καμία επιχορήγηση ή συνδρομή άλλων, παρουσίασε νέους και ταλαντούχους καλλιτέχνες σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις. Εδωσε ευκαιρία και στους φιλότεχνους να πάρουν μέρος σ’ αυτόν τον εικαστικό διάλογο, να γνωρίσουν και να εκτιμήσουν νέους ζωγράφους που, κι αυτοί με τη σειρά τους, είδαν, ένιωσαν την απήχηση που έχει η δουλειά τους σε κόσμο αλλά και σε κριτικούς. Για να γιορτασθεί, λοιπόν, αυτή η εξαιρετική πρωτοβουλία που ανέλαβε και επωμίσθηκε ο Μελέτης Φικιώρης αυτά τα πέντε χρόνια, και που συνεχίζεται, θα κοπεί πίτα με φλουρί για όλους όσοι θα έλθουν αυτό το Σάββατο 11 Ιανουαρίου, από τις 12 το μεσημέρι ώς τις 4 το απόγευμα, στον χώρο της Σπευσίππου 21, ταιριαστά πλαισιωμένο με 50 έργα συνεργατών των «Εικαστικών Αναζητήσεων», επιλεγμένα σε συνεργασία με την κριτικό τέχνης Ιριδα Κρητικού. Θα είναι παρόντες οι καλλιτέχνες, νέοι αλλά και ήδη καταξιωμένοι, που συνοδεύουν το έργο τους και τιμούν τον δρόμο που επέλεξαν «οι Εικαστικές Αναζητήσεις» και ο Μελέτης Φικιώρης, ο δημιουργός και συνεχιστής… Οπως γράφει η Ιρις Κρητικού: «Από το Σάββατο 11 Ιανουαρίου και για έναν περίπου μήνα, 50 εικαστικοί παρουσιάζουν έργα τους σε έναν χώρο που δημιουργήθηκε από τον Μελέτη Φικιώρη, με την επιθυμία του εικαστικού διαλόγου και της ανταλλαγής απόψεων και ιδεών. Αλλοι από τους συμμετέχοντες, είναι νέοι και εξαιρετικά ταλαντούχοι και φιλοξενήθηκαν στον χώρο, δείχνοντας εδώ τη δουλειά τους για πρώτη φορά. Κι άλλοι, ήδη γνωστοί και καταξιωμένοι, τιμούν συχνά τον χώρο με την παρουσία τους, συμμετέχοντας οι ίδιοι σε θεματικές εκθέσεις και ανταλλάσσοντας με τους νέους καλλιτέχνες βλέμματα, απόψεις και εικαστικές εμπειρίες.

Ας ξεκινήσει αυτή η χρονιά με την παρουσία όλων τους, σε ημέρες και καιρούς δύσκολους, όπου μοναδικά αντίδοτα μπορούν να είναι η τέχνη, η φιλία και η συνέργεια». Αυτά από την Ιριδα Κρητικού που χαιρετίζει την παρουσία της στήλης «Σημειωματάριο» της «K» «από τα πρώτα βήματα της δημιουργίας του χώρου ως φίλη νέων ζωγράφων» που πρέπει το έργο τους να προβάλλεται και στο ευρύτερο κοινό… Εννοείται πως θα είμαστε εκεί το Σάββατο, φέρνοντας και φίλους καταξιωμένους ζωγράφους με διεθνή φήμη. Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από τα πρώτα βήματα που, στο πέρασμα του χρόνου, οδηγούν στην κορυφή…

ΥΓ.: O τυχερός που θα βρει το φλουρί, θα έχει, μαζί με το γούρι της χρονιάς, και ένα έργο, προσφορά κι αυτό του Μελέτη Φικιώρη από τη συλλογή του.

Οι 50 συμμετέχοντες καλλιτέχνες (αλφαβητική σειρά)

Αδριανός, Ιφιγένεια Αποστολοπούλου, Φανή Αχειμάστου, Κέλλυ Βαρδάκα, Ηρα Βλαχάκη, Μάριος Βουτσινάς, Josh Garrick, Ανδρέας Γεωργιάδης, Ειρήνη Γκόνου, Αννα Γρηγόρα, Δικαία Δεσποτάκη, Τάνια Δημητρακοπούλου, Τάσος Δήμος, Δαμιανός Ιωσηφίδης, Μηνάς Καμπιτάκης, Ειρήνη Καουκάκη, Πέτρος Καραβέβας, Κωνσταντίνος Καραγιάννης, Πάνος Κόκκαλης, Ανδρέας Κοντέλλης, Ανδρούλα Κριμιτζά, Κλέβες Κρίσικο, Μαρία Κτιστοπούλου, Φάλης Λεών, Αλίνα Μάτσα, Τίμος Μπατινάκης, Γιάννης Μπεκιάρης, Χαρίτων Μπεκιάρης, Αννα Μπίλη, Γεωργία Μπλιάτσου, Γιώργος Μπουκής, Μαρία Οικονόμου, Μίλτος Παντελιάς, Γεύσω Παπαδάκη, Βασίλης Πέρρος, Γιάννης Πετρής, Ελιάννα Προκοπίου, Αλεξάνδρα Ρόκκα, Εφη Σούτογλου, Αφροδίτη Σεζένια, Μαρίνα Στελλάτου, Πηνελόπη Συρογιάννη, Ελένη Τζιώρτζη, Παναγιώτης Τούντας, Βάσω Τρίγκα, Κατερίνα Τσεμπελή, Ιωάννα Φωτάκη, Ηλίας Χαρίσης, Αθηνά Χατζή, Αριστείδης Χρυσανθόπουλος.

Η έκθεση θα διαρκέσει ώς τις 8 Φεβρουαρίου 2014, επικοινωνία, τηλ. 210-72.21.556, e-mail: eik. ana @hotmail.com