49 χρόνια πρίν… 28.Ι.1965

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Πληροφορίαι απολύτως εξηκριβωμέναι αναφέρουν ότι η εκδήλωσις της κρίσεως εις τους κόλπους της Κυβερνήσεως [Γεωργίου Παπανδρέου] ανεστάλη, αλλά δεν απετράπη οριστικώς. Η ομάς των υπουργών υπό τον κ. Κωνσταντίνον Μητσοτάκην υπεχρεώθη εις «τακτικήν ελιγμών υποχωρήσεως», εν αναμονή της εκβάσεως του Κυπριακού εις την Γενικήν Συνέλευσιν των Ηνωμένων Εθνών, την οποίαν προεξοφλεί ως δυσμενή […]. Η ομάς [Μητσοτάκη] πιστεύει ότι ο αντικειμενικός της σκοπός εις πρώτην φάσιν επέτυχε πλήρως. Ητο δε τούτος ο μέχρις ενός σημείου διαχωρισμός της ευθύνης διά την καταβαράθρωσιν του Κυπριακού. Ευθύς μετά την απόφασιν της Γενικής Συνελεύσεως, οπότε το γόητρον του κ. πρωθυπουργού θα έχη υποστή σοβαρόν κλονισμόν, η ομάς, ελπίζουσα ότι αι τάξεις της θα πυκνωθούν, θα επανέλθη διά να συναγάγη τα συμπεράσματα και να επιδιώξη την ανατροπήν του κ. Παπανδρέου. Αλλωστε, ο εξευτελισμός εις τον οποίον υπέβαλεν ο κ. πρωθυπουργός τα μέλη της ομάδος διά της υπογραφής δηλώσεων «πίστεως και αφοσιώσεως» προς το πρόσωπόν του, δεν δύναται να αποπλυθή παρά μόνον διά της ανατροπής του. [Εξαίρεσιν απετέλεσαν ο αρχηγός της ομάδος κ. Μητσοτάκης και ο στενώτατα προς αυτόν συνδεόμενος κ. Αλλαμανής, οι οποίοι προέβησαν εις αορίστους και γενικάς δηλώσεις περί της μερίμνης των διά την διατήρησιν της κυβερνητικής ενότητος.] Ούτω αναμένεται μετά βεβαιότητος η ανατροπή της Κυβερνήσεως εντός του προσεχούς μηνός.

ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ο τέως υπουργός κ. Ανδρέας Γ. Παπανδρέου αναχωρεί αύριον αεροπορικώς διά Βόννην, ως προσκεκλημένος του επιστημονικού ιδρύματος Φρίντριχ Εμπερτ Στίφτουγκ.

ΚΘΒΕ: Το Κρατικόν Θέατρον Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει αύριον το βράδυ, εις το Θέατρον της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, το δραματικόν έργον του Γερμανού συγγραφέως Μπέρτολντ Μρεχτ «Ο καλός άνθρωπος του Σε Τσουάν» , κατά μετάφρασιν Μ. Πλωρίτη, σκηνοθεσίαν Μίνου Βολανάκη, ενδυμασίες Γ. Βακαλό, σκηνογραφίας Τ. Ζωγράφου. Το κύριον πρόσωπον του έργου υποδύεται η Αλέκα Παΐζη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή