Επιτέλους μίλησαν

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τον Πάπα Φραγκίσκο και ο ελληνικός καλλιτεχνικός κόσμος παρεμβαίνει δυναμικά στον αγώνα για ειρήνευση στην Ουκρανία. Με μαγνητοσκοπημένες τους δηλώσεις σε βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες οι σεμνοί εργάτες της τέχνης, ελληνιστί celebrities, ζητούν από τον ουκρανικό λαό και την κυβέρνηση να μονιάσουν γιατί, όπως θα συμφωνήσετε κι εσείς δεν είναι σωστό να τσακώνονται ο ένας με τον άλλον. Ειρήνη υμίν και εν ανθρώποις ευδοκία, ή ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος. Στο βίντεο συμμετέχουν η Βάνα Μπάρμπα, ο Στέλιος Ρόκκος, η Μιμή Ντενίση, η Γωγώ Μαστροκώστα και πολλοί ακόμη καρατερίστες του ελληνικού υπερρεαλισμού. «Ειρήνη, αγάπη και άμεσα να βρεθεί μια ειρηνική λύση» λέει η κεχαριτωμένη Ελληνίς και προσθέτει το ακαταμάχητο «Φιλάκια». Ολοι δε, για να αποδείξουν τη συγγένεια του ελληνικού με τον ουκρανικό λαό επαναλαμβάνουν τη μαγική φράση, κάτι σαν σύνθημα του Χάρι Πότερ: «Ουκράνιο μπαζάνιο βαν μίρου» – την αποδίδω ηχητικά οπότε δέχομαι διορθώσεις. Θα μου πείτε δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Σε όλες τις χώρες του κόσμου ανεβαίνουν παρόμοια βαριετέ για την ειρήνη, πλην όμως, οφείλετε να συμφωνήσετε πως ο ελληνικός υπερρεαλισμός παραμένει ανίκητος. Ποιος το σκέφτηκε, ποιος το οργάνωσε και ποιος ζήτησε από την κ. Μπάρμπα να συμμετάσχει δεν γνωρίζω. Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει.

Τις ημέρες αυτές δεν μίλησαν μόνον οι καλλιτέχνες μας για την παγκόσμια ειρήνη. Μίλησαν και συνεχίζουν να μιλούν οι σεισμολόγοι μας για τη δοκιμαζόμενη Κεφαλονιά. Επιτέλους. Είχαμε καιρό να τους ακούσουμε και για να είμαι ειλικρινής, τα τελευταία χρόνια, με την υπερπαραγωγή των οικονομολόγων που μας κυνηγάνε ακόμη και στον ύπνο μας είχα αρχίσει να ανησυχώ. Οι διαπιστώσεις τους και οι προβλέψεις τους που ανταγωνίζονται τη μαγεία της αστρολογίας πάντα με συγκινούσαν. «Το ρήγμα δεν έχει δώσει μεγαλύτερο σεισμό ώς σήμερα, και υποθέτουμε ότι θα δείξει καλή συμπεριφορά και αύριο, εκτός πια κι αν…». Τα άστρα δείχνουν πως θα φτάσετε αισίως στον προορισμό σας, εκτός αν ο πιλότος είναι Αιγόκερως με ωροσκόπο Καρκίνο οπότε θα υπάρξουν αναταράξεις. Οφείλω βέβαια να πω ότι και στον τομέα αυτόν, όπως και στην ευαισθητοποίηση των καλλιτεχνών για την παγκόσμια ειρήνη, το έθνος έχει προοδεύσει αισθητά. Ολοι θυμόμαστε τους ομηρικούς καβγάδες για τη δυνατότητα πρόβλεψης των σεισμών. Τώρα ευτυχώς μόνον ο κ. Τσελέντης ομολόγησε πως τον είχε προβλέψει, κανείς όμως δεν του έδωσε σημασία. Επειδή αναρωτιέμαι τι ακριβώς προσφέρει στους δυστυχείς άστεγους της Κεφαλονιάς η σεισμική λογοδιάρροια, εύχομαι τον λόγο να τον πάρουν σύντομα οι συνταγματολόγοι, οι οποίοι δεν χρειάζεται να περιμένουν τις εκλογές του Μαΐου για να παρέμβουν.

Μίλησε και ο κ. Θεόδωρος Καρυπίδης του οποίου τις πολιτικές και φυλετικές απόψεις αναγκαστήκαμε να υποστούμε επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε, κατόπιν ωρίμου σκέψεως, να τον χρίσει υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας. Ανεφέρθη στις καταστροφικές συνέπειες του εβραϊσμού επί παντός του ελληνισμού, στην τελετή που κάνουν κάθε χρόνο για να θυμούνται τη νίκη τους επί του προγόνου του Αλεξάνδρου του Μεγάλου και συμφώνησε με τον κ. Κασιδιάρη ότι οι διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής χαλυβδώνουν τους εθνικόφρονες με τους θρεμμένους μυς. Αντιστέκομαι στον πειρασμό να συμπεράνω πως πρόκειται για επιπολαιότητα. Τον πρότειναν λέει οι τοπικές οργανώσεις, ο «λαός». Και καταλήγω πως τον προετοίμαζαν καιρό. Γι’ αυτό και φρόντισαν να απαλλαγούν από τον Τατσόπουλο γιατί ήθελαν να μας προσφέρουν τους Καρυπίδηδες του κόσμου τούτου. Πρόκειται για μια ακόμη νίκη του ελληνικού υπερρεαλισμού ή για μια ακόμη νίκη των δυνάμεων του ελληνισμού – βρείτε τη διαφορά. Είναι κι αυτό σαν τους σεισμούς. Η μετασεισμική ακολουθία θα δείξει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή