Παραμύθια περί αυτοδιοίκητου

Παραμύθια περί αυτοδιοίκητου

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι πραγματικά δυσνόητη και έχει πολλές πιθανότητες να αποδειχθεί αναποτελεσματική η λογική της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τις περιφερειακές εκλογές. Διαλαλεί ότι δεν θέλει να αλλοιώσει τον αυτοδιοικητικό τους χαρακτήρα και δεν μοιράζει… χρίσματα, ενώ την ίδια στιγμή όλοι βλέπουν ότι γίνεται ουσιαστικά το αντίθετο και στηρίζει απολύτως κομματικούς υποψηφίους σε μεγάλες πόλεις και περιφέρειες.

Ταυτόχρονα, βέβαια, ενώ υποτίθεται ότι έχει κορόνα στο κεφάλι της το αυτοδιοίκητο της κοινωνίας σε περιφέρειες, πόλεις και χωριά, αποφεύγει να στηρίξει πρόσωπα που κατά γενική ομολογία διακρίθηκαν μέσα στην κρίση για την επάρκεια και την εντιμότητά τους στη ζούγκλα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπου διαχρονικά βασιλεύει η ανικανότητα και η διαφθορά, σύμφωνα με επιθεωρητές και δικαστικές διαπιστώσεις.

Αρνούμενη, λοιπόν, να στηρίξει για καθαρά κομματικούς λόγους έναν Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη, έναν Καμίνη στην Αθήνα και άλλους σε άλλες πόλεις και Περιφέρειες, το κυβερνητικό κόμμα καλείται τώρα να ξεδιαλύνει δυσάρεστες καταστάσεις. Στην Αθήνα επέλεξε τον Αρη Σπηλιωτόπουλο για δικό της υποψήφιο δήμαρχο, αλλά έχει να αντιμετωπίσει αντάρτικο από τον Νικήτα Κακλαμάνη και ενδεχομένως την Αλεξία Εβερτ, αν έχει κάποια υπόσταση η αναφορά του ονόματός της από τον Β. Πολύδωρα.

Στη Θεσσαλονίκη θέλει να στηρίξει τον Στ. Καλαφάτη -αν τελικά τον πείσει- με το άκρως αυτοδιοικητικό επιχείρημα ότι ως… λάβρος Παοκτζής θα χτυπήσει το… αρειανό σκουλήκι που ακούει στο όνομα Γ. Μπουτάρης. Αλλωστε, για τον αντίθετο λόγο, επειδή και αυτός έχει αρειανό παρελθόν, μετατέθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο Γ. Ιωαννίδης, όπου εκεί ανέκυψε το πρόβλημα Απ. Τζιτζικώστα.

Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, ο Α. Παχατουρίδης του Περιστερίου, που το Μαξίμου ήθελε να τον επιστρατεύσει ως αντίπαλο του Γ. Σγουρού στην Περιφέρεια Αττικής, δήλωσε ότι θα κατέβει ως ανεξάρτητος με αντιμνημονιακή ατζέντα. Δηλαδή είδε ο άνθρωπος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μετατρέψει και τις περιφερειακές εκλογές σε μάχη μνημονιακών – αντιμνημονιακών, θεωρεί ότι ο αντιμνημονιασμός είναι της μόδας και είπε να φορέσει και ο ίδιος ανάλογο μανδύα. Με λίγα λόγια, η Νέα Δημοκρατία και οι υποψήφιοί της βαδίζουν προς τις περιφερειακές εκλογές αποστασιοποιημένοι εντελώς από το πραγματικό αντικείμενό τους.

Φυσικά, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ προσεγγίζει τις περιφερειακές εκλογές με γνώμονα το συμφέρον και την ικανοποίηση των αναγκών των τοπικών κοινωνιών. Τις αντιμετωπίζει ως μάχη εναντίον της λεγόμενης μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης και ώς τώρα έχει καταφέρει να δώσει τον τόνο που θέλει. Δεν έχει καμία σημασία ότι το Μνημόνιο χρησιμοποιείται ως κάλυμμα ενός ακατανόητου αντιευρωπαϊσμού, ούτε ότι κάτω από την επικεφαλίδα του αντιμνημονιασμού έχουν βρει καταφύγιο και συγκλίνουν δυνάμεις χωρίς καμία ιδεολογική συγγένεια. Η περίπτωση της επιλογής του Θ. Καρυπίδη στη Δυτική Μακεδονία, οι αντιδράσεις στην υποψηφιότητα Οδ. Βουδούρη στην Πελοπόννησο και το γεγονός ότι τη μεγαλύτερη δημοτικότητα στους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ μετά τον Αλ. Τσίπρα την απολαμβάνει ο Π. Καμμένος, το αποδεικνύουν πανηγυρικά.

Κατά τα άλλα, στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές θα νικήσει η Αυτοδιοίκηση και άλλα παραμύθια!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή