49 χρόνια πρίν… 20.IΙ.1965

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«ΝΑ ΦΥΓΗ Ο κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ»: Μυριάδες λαού κατέκλυσαν χθες την πλατείαν Κλαυθμώνος, τας οδούς Σταδίου και Κοραή, τμήμα της οδού Πανεπιστημίου και τας πέριξ παρόδους διά να παρακολουθήσουν ένα αληθώς υπευθύνου εθνικού περιεχομένου λόγον του αρχηγού της Εθνικής Ριζοσπαστικής Ενώσεως [ΕΡΕ] κ. Παναγιώτου Κανελλοπούλου (φωτογραφία). Η συγκέντρωσις εσημείωσεν εκπληκτικήν επιτυχίαν. Η πρωτοφανής διά την πρωτεύουσαν απογευματινή καταιγίς, η οποία είχε προηγηθή, με αποτέλεσμα να διακοπή η επικοινωνία των ακραίων συνοικιών με το κέντρον, οι αντιπερισπασμοί της Κυβερνήσεως και της αριστεράς και το γεγονός ότι δεν ευρισκόμεθα εις προεκλογικήν περίοδον δεν ημπόδισαν τους κατοίκους των Αθηνών να προσέλθουν αθρόοι. Ο κ. Κανελλόπουλος επέκρινε δριμύτατα την Κυβέρνησιν του κ. Γεωργίου Παπανδρέου και απηύθυνε τα εξής κατηγορηματικά αιτήματα προς όλους τους υπό του Πολιτεύματος τεταγμένους, εντός της Βουλής και υπεράνω αυτής, να κρίνουν περί της τύχης της χώρας: Πρώτον. Πρέπει το ταχύτερον να απομακρυνθή από την εξουσίαν ο κ. Παπανδρέου. Δεύτερον. Πρέπει να επιχειρηθή η διαδοχή του κ. Παπανδρέου από Κυβέρνησιν προερχομένην εκ της παρούσης Βουλής. Η ΕΡΕ θα ήτο διατεθειμένη να την βοηθήση με την ψήφον της, χωρίς να δεχθή συμμετοχήν και αξιώματα. Φροντίς μας είναι η Ελλάς και όχι το κόμμα. Τρίτον. Εάν δεν είναι δυνατόν να σχηματισθή τοιαύτη Κυβέρνησις, δεν απομένει παρά ο σχηματισμός υπηρεσιακής Κυβερνήσεως ηυξημένης εθνικής ευθύνης, η οποία θα οδηγήση προς νέας εκλογάς, αφού αποκαταστήση την έννοιαν του κράτους. Ζητούμεν νέας εκλογάς, αλλ’ εκλογάς ελληνικάς και όχι εκλογάς υπό το κράτος της ανθελληνικής φοβίας, την οποίαν έχει εμπνεύσει το κράτος του κ. Παπανδρέου και των Λαμπράκηδων.

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΑΙ ΚΩΜΩΔΙΑΙ: Θέατρον Τέχνης. (Καρόλου Κουν): Μαξ Φρις: «Ο Μπίντερμαν και οι εμπρηστές» – Ευγενίου Ιονέσκο: «Ιάκωβος ή υποταγή» (πρωτοποριακαί κωμωδίαι).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή