49 χρόνια πρίν… 21.IΙ.1965

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΑΝΟΛΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Το Πανεπιστήμιον της Βιέννης απένειμεν το βραβείον Γκόττεφρηδ φον Χέρντερ [Johann Gottfried Herder] διά το 1965 εις τον Διευθυντήν του Βυζαντινού Μουσείου κ. Μανόλην Χατζηδάκην «εν όψει των εξόχων επιτευγμάτων του εις τον τομέα της Ιστορίας και της Τέχνης». Το βραβείον αυτό έχει ιδρυθή από κοινού με το Ιδρυμα Γκαίτε της Βασιλείας και F.V.S. του Αμβούργου [Alfred Toepfer Stiftung F.V.S.] και δίδεται εις προσωπικότητας, που κατά τρόπον παραδειγματικόν έχουν συμβάλει εις την διατήρησιν και επαύξησιν της πολιτιστικής κληρονομίας της Ευρώπης. […].

WALL STREET KAI BEATLES: Λονδίνον, Φεβρουάριος.- Οι σοβαροί οικονομικοί κύκλοι της Αγγλίας αρχίζουν να ανησυχούν διά την ραγδαίαν οικονομικήν άνοδον των περιβόητων ακούρευτων τραγουδιστών «Μπητλς». […]. Ας σημειωθή ότι οι αγγλικοί οικονομικοί κύκλοι, κατά την εφημερίδα «Ηβνιγκ Στάνταρτ» του Λονδίνου, δυσφορούν διά το ενδιαφέρον που έχουν επιδείξει διά τους «Μπητλς» και οι αμερικανικοί οικονομικοί κύκλοι της Ουώλλ Στρητ.

ΠΡΟ ΤΟΥ ΗΘΙΚΟΥ ΚΡΗΜΝΟΥ: Κατά την σημερινήν λειτουργίαν των ναών της περιφερείας της μητροπόλεως Πειραιώς θα αναγνωσθή ομιλία του τοποτηρητού μητροπολίτου Προκοπίου σχετικώς με την αναληφθείσαν σταυροφορίαν συγκρατήσεως των νέων εις το χείλος του ηθικού κρημνού, προς τον οποίον οδεύουν, «χωρίς μεγάλα όνειρα και υψηλά ιδανικά».

ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΑΙΜΑ: «Κλαίμε τα ίδια τα παιδιά μας, τονίζεται εις τον λόγον του μητροπολίτου, αλλά κλαίμε και το έθνος μας, του οποίου αυτοί οι νέοι θα είναι αύριον το μολυσμένο και άρρωστο αίμα.» […] Επίσης συνιστάται διά ψηφίσματος [των ενοριτών] όπως […] απαγορευθή η είσοδος εις τους κινηματογράφους […] των κάτω των 18 ετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή