49 χρόνια πρίν… 27.IΙ.1965

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΠΙΚΥΡΩΣΙΣ ΔΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΣ: Την επιτακτικήν ανάγκην αποπομπής του κ. Γεωργίου Παπανδρέου [από την πρωθυπουργίαν] υπεγράμμισε, κατά την χθεσινήν του ακρόασιν παρά τω Βασιλεί [Κωνσταντίνω], ο αρχηγός της μείζονος Αντιπολιτεύσεως κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος. Ερωτηθείς επί της ακροάσεως, η οποία παρετάθη από 12.30 – 1.45 μ.μ., ο αρχηγός της Εθνικής Ριζοσπαστικής Ενώσεως περιωρίσθη να είπη, ότι εξέθεσε προς τον Βασιλέα την σοβαρωτάτην κατάστασιν, η οποία έχει δημιουργηθή, και εθεμελίωσε την άποψιν της ΕΡΕ, την οποίαν επεκύρωσε και ο αθηναϊκός λαός με την πρωτοφανή συγκέντρωσίν του εις την πλατείαν Κλαυθμώνος, ότι προς σωτηρίαν της χώρας επιβάλλεται η άμεσος απομάκρυνσις του κ. Παπανδρέου από την εξουσίαν. Ο κ. Κανελλόπουλος, ως εγνώσθη, έθεσεν υπ’ όψιν του Ανακτος και στοιχεία ιδιαιτέρας βαρύτητος, τα οποία ενισχύουν την αναφερθείσαν αξίωσιν της εθνικόφρονος πλειοψηφίας του λαού της χώρας. Ο αρχηγός της ΕΡΕ ανεφέρθη επίσης εις το σχέδιον «Περικλής» και εχαρακτήρισεν ως επονείδιστον την πράξιν του κ. πρωθυπουργού, ο οποίος επεχείρησε να εμφανίση το περιεχόμενον αδιαβλήτου αντικομμουνιστικού σχεδίου ως σχέδιον δήθεν εκλογικού πραξικοπήματος του 1961. Ο Βασιλεύς, όπως ήτο φυσικόν, ήκουσε μετά προσοχής τας αναπτυχθείσας υπό του αρχηγού της ΕΡΕ απόψεις και επεφυλάχθη.

ΕΔΑ: Την ανάγκην προωθήσεως της «ευρυτάτης δημοκρατικής αντιμονοπωλιακής και αντιφασιστικής συμμαχίας» και την προοπτικήν μιας Κυβερνήσεως, στηριζομένης εις όλας τας «δημοκρατικάς δυνάμεις», υπογραμμίζουν αι δοθείσαι χθες προς δημοσίευσιν πολιτικαί αποφάσεις της 8ης συνόδου της Διοικούσης Επιτροπής της Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς. […] Η ΕΔΑ εξαίρει τον θετικόν ρόλον των «προοδευτικών δυνάμεων της Ενώσεως Κέντρου» εις τον περιορισμόν των ερεισμάτων της «φασιστικής δεξιάς».

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΘΒΕ: Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος ιδρύεται και θα λειτουργήση από του προσεχούς ακαδημαϊκού έτους, υπογραφέντος σχετικού Διατάγματος υπό του προέδρου της Κυβερνήσεως κ. Γεωργίου Παπανδρέου, ως υπουργού Παιδείας. Εξ άλλου εις την Καλλιτεχνικήν Επιτροπήν εξελέγησαν οι κ.κ. Γ. Δέλιος πρόεδρος, Π. Ζάννας αντιπρόεδρος, Μ. Αναγνωστάκης γραμματεύς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή