Πιο ξανθό δεν γίνεται το γένος

Πιο ξανθό δεν γίνεται το γένος

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπάρχουν και οι μαρξιστές, οπαδοί του Κάρολου που ενίοτε τον μπερδεύουν με τον Γκράουτσο. Το ιστορικό ΚΚΕ, τελευταίο κομμουνιστικό κόμμα στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ενωσης το οποίο προχθές κατήγγειλε την παρέμβαση των Ευρωπαίων στα εσωτερικά της Ουκρανίας. Λεπτομέρεια. Η καταγγελία δημοσιοποιήθηκε την ώρα που τα δελτία ειδήσεων ανακοίνωναν την άφιξη των ρωσικών τεθωρακισμένων στους δρόμους της Κριμαίας. Υπάρχουν και οι οπαδοί του Γκράουτσο Μαρξ, οι οποίοι θα μπορούσαν να γίνουν οπαδοί του Κάρολου εάν κάποιος τους εξηγούσε πως έχουμε να κάνουμε με δύο εντελώς διαφορετικά πρόσωπα, με διαφορετικές αντιλήψεις, κοσμοθεωρήσεις και χιούμορ. Οπως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κύριος Μπάρκας, ο οποίος ενημέρωσε το Κοινοβούλιο ότι ο Σαμαράς μπορεί να έχει την τύχη του Γιανουκόβιτς που το έσκασε με το ελικόπτερο, όμως η Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει Ουκρανία. Και για να μη νομίσετε ότι ο άνθρωπος λέει ό,τι του κατέβει, να σας ενημερώσω ότι προκειμένου να καταθέσει το ιστορικό προρρηθέν συμβουλεύτηκε τις σημειώσεις του. Προφανώς για να μην τα μπερδέψει. Κάποιος του είχε σφυρίξει πως θα ήταν λάθος του να πει ότι ο Σαμαράς δεν θα έχει την τύχη του Γιανουκόβιτς, αλλά η Ελλάδα θα γίνει οπωσδήποτε σαν την Ουκρανία. Είναι και η κυρία Δούρου, σε ρόλο drama queen των απανταχού ανθρωπίνων δικαιωμάτων – εξαιρείται η Βενεζουέλα, οι εξαιρέσεις όμως επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Η Ρένα Δούρου κατήγγειλε τον υπουργό Εξωτερικών κ. Βενιζέλο διότι δεν κατήγγειλε, ως ώφειλε, την παρουσία νεοναζί στη νέα κυβέρνηση του Κιέβου, με αποτέλεσμα να αφήσει απροστάτευτη την εκεί ομογένεια. Οπου η εκεί ομογένεια δήλωσε ότι δεν απειλείται, και ο κ. Βενιζέλος αποπειράθηκε να κεφαλαιοποιήσει τη δραματική ένταση διαβεβαιώνοντας την παγκόσμια κοινότητα ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη να δώσει μέσα από την εμπειρία της κρίσης που έχουμε ζήσει και ζούμε την τεχνογνωσία της και προς την Ουκρανία». Δήλωση την οποία, δυστυχώς, ουδείς ενδιαφέρθηκε να αποκρυπτογραφήσει. Και είναι κρίμα να αφήσουν να πάει χαμένη τέτοια τεχνογνωσία της κρίσης, τα γενόσημα, τα μη συνταγογραφούμενα, οι σχολικοί φύλακες και άλλοι γόρδιοι δεσμοί του αιώνα μας. Πολύ φοβούμαι ότι, όταν αντιληφθούν τι ήθελε να πει ο κ. Βενιζέλος, θα είναι αργά. Η κρίση θα είναι παρελθόν, η δε τεχνογνωσία της παρωχημένη, σαν την τεχνολογία του ουκρανικού στρατού.

Οπου κάπου ανάμεσα στους Μαρξ, Καρόλους και Γκράουτσο συλλήβδην, τις ομογένειες και τις τεχνογνωσίες αντιλαμβάνεσαι πως για μία ακόμη φορά δεν συζητούμε περί της Ουκρανίας, αλλά περί ημών των ιδίων. Πώς είναι τα παιδία που παίζει τα παιχνίδια των μεγάλων; Οπου στη Μονόπολη ξέρεις πως διακινείς χαρτάκια, επειδή όμως ξέρεις ότι δεν μπορείς να έχεις τίποτε παραπάνω από χαρτάκια αποδέχεσαι τα χαρτάκια και περνάς ωραία.

Εξάλλου, στην υπόθεση εμπλέκονται και τα τεθωρακισμένα του Ξανθού Γένους, αντιιμπεριαλιστικά εξ ορισμού καθότι απόγονοι των σοβιετικών προγόνων τους, και όπου εμπλέκεται το Ξανθό Γένος η συνείδηση του ελληνισμού παρακολουθεί την εμπλοκή με προσοχή, εξ αποστάσεως, ενίοτε δε και με δάκρυα στα μάτια. Διότι φαντασθείτε τι θα γινόταν τώρα στην Αθήνα αν, ο μη γένοιτο, αντί για ρωσικά τεθωρακισμένα στην Κριμαία βλέπαμε νατοϊκά στο Κίεβο. Οποία λαϊκή οργή θα ξεχείλιζε στους δρόμους και στις πλατείες της αδούλωτης χώρας και πόσοι και ποίοι βρυχηθμοί λεόντων θα ανυψούντο στον έρημο από χαρταετούς λόγω καιρικών συνθηκών, αττικό ουρανό. Και δεν εννοώ μόνον τις προοδευτικές συνειδήσεις, αυτές που όποτε εμφανίζεται το Ξανθό Γένος στο προσκήνιο νοσταλγούν τη Γ΄ Διεθνή. Αναφέρομαι και σε όλες τις εθνικές δυνάμεις, αριστερές τε δεξιές και αριστεροδέξιες, οι οποίες εξακολουθούν να βαυκαλίζονται με το φάντασμα της καθ’ ημάς Ανατολής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή