49 χρόνια πρίν στην «Κ» 9.IΙΙ.1965

49 χρόνια πρίν στην «Κ» 9.IΙΙ.1965

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΟΓΜΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ: Βαθείας ανησυχίας εις Αθήνας και αποτόμους αντιδράσεις εις Ουασιγκτώνα προεκάλεσεν η υπό του πρωθυπουργού κ. Γεωργίου Παπανδρέου αποδοχή της προσκλήσεως δι’ επίσημον επίσκεψιν εις την Μόσχαν. Ο Βασιλεύς [Κωνσταντίνος], φορεύς της εθνικής ανησυχίας, εκάλεσεν εκτάκτως παρ’ αυτώ την παρελθούσαν Κυριακήν αλληλοδιαδόχως τους υπουργούς Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης κ.κ. Σταύρον Κωστόπουλον και Πέτρον Γαρουφαλιάν, μετά των οποίων εις διαδοχικάς ακροάσεις, συνεζήτησεν επί της δημιουργουμένης καταστάσεως.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΙΣ ΛΑΜΠΟΥΪΣ: Ηγγέλετο εξ Ουασιγκτώνος ότι ο πρόεδρος Τζόνσον απεδέχθη την παραίτησιν του εν Αθήναις Αμερικανού πρεσβευτού κ. Χένρυ Λαμπουΐς, προκειμένου ούτος να αναλάβη την διεύθυνσιν του Ταμείου Προστασίας του Παιδιού της διεθνούς οργανώσεως «Ουνισέφ» εις αντικατάστασιν του αποθανόντος Μώρις Παίητ. Επί τη αναγγελία της αποχωρήσεως του κ. Λαμπουΐς, ο πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Παπανδρέου προέβη εις την ακόλουθον δήλωσιν: «Εκφράζομεν την ζωηράν λύπην μας διά την αναγγελθείσαν αποχώρησιν του πρεσβευτού κ. Χ. Λαμπουΐς, ο οποίος ήτο άξιος εκπρόσωπος της μεγάλης αμερικανικής δημοκρατίας. Ειργάσθη με αγάπην διά την στερέωσιν των δεσμών των δύο λαών μας και ενέπνευσε με την ευθύτητα και την ευγένειαν του ήθους του μεγάλην τιμήν και συμπάθειαν.»

ΚΟΥΝΤΕΝΧΟΒΕ – ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: Το εκ 115.000 δανικών κορωνών βραβείον Ζόννιγκ, το οποίον απονέμεται κατ’ έτος εις μίαν προσωπικότητα τιμήσασαν τον ευρωπαϊκόν πολιτισμόν, απενεμήθη εφέτος εις τον κόμιτα Ριχάρδον Κούντενχοβε – Καλλέργην, ιδρυτήν και πρόεδρον του Πανευρωπαϊκού Κινήματος.

ΣΧΕΔΙΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ: Η Ιταλίς ηθοποιός Ροσσάνα Ποντεστά θα πρωταγωνιστήση οριστικώς εις την ταινίαν «Λυσιστράτη» της Εταιρίας «Φίνος Φιλμ», που θα γυρισθή κατά σκηνοθεσίαν Αλέκου Σακελλάριου.

ΧΑΛΑΖΙ και ραγδαία βροχή έπεσε χθες κατά τας μεσημβρινάς ώρας εις την πόλιν και τα περίχωρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή