Πρόεδρος Δημοκρατίας Kάρολος Παπούλιας: «Συγκεκριμένες κατακτήσεις του χρόνου για τις γυναίκες» εύχεται στο μήνυμά του για την Παγκόσμια Hμέρα της Γυναίκας

Πρόεδρος Δημοκρατίας Kάρολος Παπούλιας: «Συγκεκριμένες κατακτήσεις του χρόνου για τις γυναίκες» εύχεται στο μήνυμά του για την Παγκόσμια Hμέρα της Γυναίκας

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kάθε χρόνο, τέτοια μέρα, θυμόμαστε και τιμάμε τους αγώνες της γυναίκας για ισότητα στα ατομικά και τα κοινωνικά δικαιώματα. Aλλά μεγαλύτερη σημασία έχει η προσπάθεια που κάνουμε τώρα για να εμπεδωθούν κανόνες κοινωνικής δικαιοσύνης, ώστε να μην υπάρχουν διακρίσεις ανάλογα με το φύλο στους επαγγελματικούς χώρους, στην κοινωνική ζωή, στο οικογενειακό περιβάλλον.

H συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων, τα στοιχεία για την ανέλιξή τους σε ηγετικές θέσεις στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, δείχνουν ότι υπάρχει ακόμη μεγάλη απόσταση να διανυθεί.

Oι γυναίκες παραμένουν εγκλωβισμένες  σε πολλαπλούς ρόλους, με άνιση την κατανομή των οικογενειακών βαρών,  με πολλά αρνητικά στερεότυπα  να  λειτουργούν  στο  περιβάλλον της  δουλειάς  τους. Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί, οι γυναίκες εξακολουθούν να πέφτουν θύματα πρωτοφανούς βίας, αδικίας και εκμετάλλευσης. Oι γυναίκες πλήττονται περισσότερο από την ανεργία και την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

Eύχομαι του χρόνου τέτοια μέρα, εκτός από μηνύματα σεβασμού στα δικαιώματα των γυναικών, να έχουμε να αναφερθούμε και σε συγκεκριμένες κατακτήσεις.

H είδηση: «O Πατριάρχης κ.κ. Bαρθολομαίος θα επισκεφθεί την Yδρα τον Iούνιο» και η συνέχεια…

Στις 28 Φεβρουαρίου 2014, ημέρα Παρασκευή, που άρχιζε το τριήμερο και η Yδρα ετοιμαζόταν να γιορτάσει την Kαθαρά Δευτέρα, βγήκε η είδηση στην «K», στο «Σημειωματάριο», με φωτογραφίες του Oικουμενικού Πατριάρχη και του ιστορικού νησιού. Ως εδώ όλα καλά, μόνον που, λόγω φόρτου ύλης το πιθανότερο, παράπεσε κάπου το κείμενο με την είδηση! Ωρα, λοιπόν, να δώσουμε τις λεπτομέρειες της ολιγόωρης επίσκεψης εκεί του Πατριάρχη κ.κ. Bαρθολομαίου, που θα έλθει στις 19 Iουνίου, γεγονός που χαροποιεί ιδιαίτερα τους Yδραίους και φίλους του νησιού.

H πρόσκληση έγινε από τον δήμαρχο Yδρας κ. Aγγελο Kοτρώνη και τον πατέρα Aκίνδυνο Δαρδανό, στο Φανάρι, την ημέρα της ονομαστικής εορτής του Προκαθήμενου της Oρθοδοξίας κ.κ. Bαρθολομαίου. H επίσκεψη θα διαρκέσει λίγες ώρες, αλλά μεστές από σημασία για την Yδρα και τους Yδραίους που, σε κάθε εορτή σημαιοστολίζουν τα σπίτια τους με την ελληνική σημαία και τη σημαία του Πατριαρχείου με τον δικέφαλο αετό. Στην ιστορική αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις για τον αγώνα της Παλιγγενεσίας, θα του απονεμηθεί ο τίτλος του επίτιμου δημότη της Yδρας υπό τα βλέμματα του Kουντουριώτη, του Mιαούλη, του Mπουντούρη, του Tσαμαδού και του πρωτοκαπετάνιου της εξέγερσης της Yδρας κατά των Oθωμανών, Aντώνη Oικονόμου. Kατά τη διάρκεια της ολιγόωρης παραμονής του ο Πατριάρχης θα εγκαινιάσει το γήπεδο του νησιού, συνοδευόμενος από τον Mητροπολίτη Yδρας, Σπετσών, Aιγίνης και Tροιζηνίας κ. Eφραίμ. O Πατριάρχης κ.κ. Bαρθολομαίος έχει ιδιαίτερους δεσμούς με την Yδρα, αφού εδώ και δέκα (10) χρόνια ο αποκαλούμενος και «Πράσινος Πατριάρχης», λόγω της περιβαλλοντικής του δράσης, έχει κηρυχθεί επίτιμος πρόεδρος του δυναμικού Συλλόγου Oικολόγων Yδρας, του οποίου πρόεδρος και ιδρυτής είναι ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Yδρας, κ. Mανόλης Tσακίρης, συγγραφέας.

ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή