49 χρόνια πρίν… 12.ΙIΙ.1965

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΤΑ ΦΥΛΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ: Ουασιγκτών, 11.– Η εξαιρετικώς αγρία μεταχείρισις των νέγρων διαδηλωτών υπό της αστυνομίας και των στρατιωτικών τμημάτων της Πολιτείας της Αλαμπάμα προεκάλεσε την αντίδρασιν της κοινής γνώμης καθ’ όλην την χώραν. Εις πολλάς πόλεις χιλιάδες λευκοί προέβησαν εις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

ΥΠΕΡ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΖΟΝΣΟΝ: Η αντίδρασις αυτή ενισχύει την προσπάθειαν του προέδρου Τζόνσον να λάβη μέτρα κατά των φυλετικών διακρίσεων. Ούτω, σήμερον περί την 11ην πρωινήν, ομάς λευκών και νέγρων εισελθούσα εις τον Λευκόν Οίκον μετά ομίλου τουριστών πραγματοποιούντων επίσκεψιν, εκάθησαν επί του δαπέδου εις εκδήλωσιν διαμαρτυρίας (φωτογραφία). Το επεισόδιον τούτο εσημειώθη εις αίθουσαν του ισογείου, οι μετέχοντες δε της ομάδος ήρχισαν να κραυγάζουν εν χορώ: «Δεν θα αποχωρήσωμεν οικειοθελώς», εις τας παραινέσεις της φρουράς του Λευκού Οίκου. […] Ο πρόεδρος Τζόνσον κατά την στιγμήν εκείνην ευρίσκετο εις τα διαμερίσματα της κατοικίας του εις τον τρίτον όροφον.

ΣΥΓΚΙΝΗΜΕΝΟΣ Ο ΤΖΟΝΣΟΝ: Κατά την έξοδον εκ του Λευκού Οίκου των μελών της Εθνικής Εταιρίας Νέγρων Εκδοτών, οι οποίοι συνεσκέφθησαν μετά του προέδρου Τζόνσον επί της εν Αλαμπάμα καταστάσεως […] ο εκ των μετασχόντων της συσκέψεως κ. Γιανγκ εδήλωσεν εις τους δημοσιογράφους ότι «ο Αμερικανός πρόεδρος είναι ταραγμένος, απογοητευμένος, συγκινημένος, ως εσείς και εγώ» [διά τα γεγονότα εις την Αλαμπάμα]. Περί την 3ην μ.μ. τρεις των μετασχόντων της [καθιστικής] εκδηλώσεως απεχώρησαν.

ΑΡΗΣ ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ: Εις τον «Παρνασσόν» θα ομιλήση απόψε ώραν 7 ο τακτικός καθηγητής του Πανεπιστημίου της Μόσχας κ. Αρης Πουλιανός με θέμα: «Η προέλευσις των Ελλήνων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή