49 χρόνια πρίν… 13.ΙIΙ.1965

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΒΑΣΙΛΕΙ: Εις τα θέματα [του υποστρατήγου] Λουκάκη [ο οποίος συνέταξε πόρισμα διά το Σχέδιον «Περικλής» και προεκάλεσεν αντιδράσεις της ΕΡΕ], [αποδοχής υπό του πρωθυπουργού προσκλήσεως] ταξιδίου εις Μόσχαν [«εν ευθέτω χρόνω»] και εξελίξεων του Κυπριακού, ανεφέρετο βασικώς η χθεσινή ακρόασις του πρωθυπουργού κ. Γεωργίου Παπανδρέου παρά τω Βασιλεί [Κωνσταντίνω], η οποία διήρκεσε μίαν ώραν. Από κυβερνητικής πλευράς ανεφέρετο σχετικώς ότι ο κ. πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Βασιλέα και ότι ο Αναξ έθεσεν υπ’ όψιν του κ. Παπανδρέου τον λόγον, τον οποίον θα εκφωνήση αύριον, Κυριακήν της Ορθοδοξίας, εις το πρόγευμα που παραθέτει προς τιμήν των ιεραρχών, εις τα Ανάκτορα.

ΚΑΤΑ ΠΑΠΑΤΕΡΠΟΥ: Ο βουλευτής της ΕΡΕ Δράμας κ. Κλ. Δαμιανός δι’ ερωτήσεώς του επικρίνει τον υπουργόν Αμύνης [Πέτρον Γαρουφαλιάν], διότι ετοποθέτησεν εις καιρίαν θέσιν του στρατεύματος [υποδιοικητής της ΚΥΠ] τον συνταγματάρχην κ. Αλ. Παπατέρπον. [Σημ. «Φ»: Ο Αλέξανδρος Παπατέρπος ανεδείχθη εις κεντρικόν πρόσωπον της υποθέσεως ΑΣΠΙΔΑ, κατεδικάσθη και απεφυλακίσθη με τους άλλους καταδικασθέντες, αργότερον κατά την διάρκειαν της δικτατορίας.]

ΑΓΙΟΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ: Από της 10ης πρωινής μέχρι της 1ης μεταμεσημβρινής χθες 3.000 περίπου κάτοικοι του συνοικισμού Αγίου Ιεροθέου Ανθουπόλεως κατέλυσαν τας αρχάς εις την περιοχήν και προεκάλεσαν ταραχώδεις σκηνάς και αιματηρά επεισόδια. Την αφορμήν έδωσεν η μετάβασις επί τόπου συνεργείου του Πολεοδομικού Γραφείου, προς κατεδάφισιν –εις εκτέλεσιν διαταγής του υπουργείου Δημοσίων Εργων– παρανόμων κτισμάτων. Συνεπεία των συμπλοκών, αι οποίαι εσημειώθησαν μεταξύ κατοίκων και χωροφυλάκων και κατά τας οποίας ετραυματίσθησαν πολυάριθμα άτομα, κυρίως χωροφύλακες, το υπουργείον Δημοσίων Εργων υπεχρεώθη ολίγον μετά την μεσημβρίαν να ανακαλέση την εντολήν του και να διατάξη την αποχώρησιν του συνεργείου. Μετά την αποχώρησιν οι χωροφύλακες ηδυνήθησαν να επιβληθούν και να αποκαταστήσουν την τάξιν.

ΜΙΧΑΗΛ ΜΙΧΑΗΛΩΦ: Βελιγράδιον, Μάρτιος.– Κυβερνητικός εκπρόσωπος απεκάλυψε σήμερον ότι ο Μιχαήλ Μιχαήλωφ, ο νεαρός Γιουγκοσλάβος καθηγητής, ο οποίος επέκρινεν εις άρθρον του την Σοβιετικήν Ενωσιν, συνελήφθη και υπεβλήθη εις ανάκρισιν.

ΜΑΛΑΝΟΣ ΓΙΑ ΣΕΦΕΡΗ: Τα νέα βιβλία. Τίμου Μαλάνου: «Ο Σεφέρης, κήνσωρ». (Μικρή απολογία). Σχ. 8ον. Σελ. 35. Αλεξάνδρεια 1965.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή