49 χρόνια πρίν… 14.ΙIΙ.1965

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Εις την αποδιοργάνωσιν [της οικονομίας] συνετέλεσε η εκ των παρασκηνίων ανάμιξις του κ. Ανδρέα Παπανδρέου, αι παρεμβάσεις του οποίου υπήρξαν τόσον πιεστικαί, ώστε να προκαλέσουν την αντίδρασιν και αυτών ακόμη των στενωτέρων φίλων του, κ.κ. Γεωργίου Κουτσουμάρη και Αδαμαντίου Πεπελάση. Και ο μεν κ. Κουτσουμάρης, ο οποίος είχε φθάσει μέχρι παραιτήσεως από την γενικήν διεύθυνσιν του Κέντρου Προγραμματισμού και Ερευνών, ανεκάλεσε ταύτην κατόπιν προσωπικής παρεμβάσεως του πρωθυπουργού κ. Γεωργίου Παπανδρέου, συμφιλιωθείς μετά του κ. Ανδρέα Παπανδρέου. Ο κ. Πεπελάσης, όμως, δεν εφάνη εξ ίσου υποχωρητικός και το ζήτημα της περαιτέρω παραμονής του εις την υποδιοίκησιν της Αγροτικής Τραπέζης παραμένει εκκρεμές.

ΑΝΗΣΥΧΕΙ Ο ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ: Εις την Βουλήν θα συζητηθή ερώτησις του βουλευτού της Εθνικής Ριζοσπαστικής Ενώσεως κ. Κωνσταντίνου Μανιαδάκη, ο οποίος εκφράζει τας ανησυχίας του, διότι δεν λαμβάνονται μέτρα προς διαφύλαξιν της συνταγματικής τάξεως και νομιμότητος εις την χώραν.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Εγνώσθη ότι επί του νομοσχεδίου περί καταργήσεως των εκτάκτων μέτρων, το οποίον κατηρτίσθη επί υπουργίας του κ. Πολυχρόνη Πολυχρονίδη, διαφωνεί ο σημερινός υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νικόλαος Μπακόπουλος διότι δεν υπογράφει το κατατεθέν εις την Βουλήν κείμενον.

ΜΙΡΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΡΚΟΥΛΗΣ: Ο θίασος Μιράντας – Ανδρέα Μπάρκουλη σημειώνει μεγάλην επιτυχίαν εις το νέον θέατρον «Αυλαία» του Πειραιώς, όπου παρουσιάζει το δραματικόν έργον «Ενα σταφύλι στον ήλιο» της Λώρραιν Χάνσμπερυ. Κατά τας περισσοτέρας παραστάσεις της «Αυλαίας» η αίθουσα είναι κατάμεστος.

ΠΡΟΟΔΟΣ: Εις τον σταθμόν του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου της Ομονοίας και εις μερικούς άλλους ετοποθετήθησαν αυτόματα τελειοποιημένα μηχανήματα εκδόσεως εισητηρίων, που δίδουν και ρέστα. Και ο κόσμος συγκεντρώνεται γύρω των διά να τα θαυμάση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή