49 χρόνια πρίν… 14.ΙIΙ.1965

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Θεσσαλονίκη, 13.– Ο βουλευτής της Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς (ΕΔΑ) κ. Μ. Θεοδωράκης προέβη σήμερον εις τα γραφεία των «Λαμπράκηδων» εις ανακοινώσεις, τονίσας ότι «αυτός τουλάχιστον είναι φανατικός κομμουνιστής». Εν συνεχεία, αφού επεβεβαίωσεν ότι η αριστερά επριμοδότησε εις τας εκλογάς την Ενωσιν Κέντρου, παρεπονέθη διά τα όσα είπεν ο πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Παπανδρέου εις τον λόγον του εν Αθήναις κατά τα εγκαίνια της Λέσχης της Δημοκρατικής Νεολαίας, κατά της «δημοκρατικής νεολαίας των Λαμπράκηδων». Απαντών εις ερωτήσεις, παρεδέχθη ότι τελευταίως οι «Λαμπράκηδες» απολαμβάνουν ελευθερίας και ανεκτικότητος, ώστε να επικρατήσουν πλήρως εις την ύπαιθρον.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ: Θεσσαλονίκη, 13.– Ο διευθυντής της γενικής διευθύνσεως εθνικής ασφαλείας αντιστράτηγος Βλάχος, προήδρευσε σήμερον μακράς συνομιλίας των υπηρεσιών ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, η οποία εξήτασε το θέμα της διεισδύσεως του κομμουνισμού εις τας ενόπλους δυνάμεις και τα σχολεία. Ο κ. Βλάχος εζήτησε να ενημερωθή επί της κομμουνιστικής δραστηριότητος εις την ύπαιθρον. Αι στρατιωτικαί και αι αρχαί της χωροφυλακής, εξ άλλου, επελήφθησαν ανακρίσεων διά την εξακρίβωσιν των δραστών της αναγραφής κομμουνιστικών συνθημάτων εις το προαύλιον του 30ού συντάγματος πεζικού Λαγκαδά. Επί της πορείας των ανακρίσεων ενημερούται συνεχώς ο διοικητής του ΓΣΣ αντιστράτηγος Τσολάκας.

JOHANNES ANTON STRAUB: Αύριον και ώραν 7.30 το βράδυ η Πάντειος Σχολή Πολιτικών Επιστημών τιμά τον διεθνώς γνωστόν καθηγητήν της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Βόννης κ. Στράουμπ με τον τίτλον του επιτίμου διδάκτορος. […] Ο κ. Στράουμπ θεωρείται από τους καλυτέρους μελετητάς των Πατέρων της Εκκλησίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή