49 χρόνια πρίν… 30.ΙIΙ.1965

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΤΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ: Η «κεντροαριστερά» ενέτεινε την επίθεσίν της κατά της Ολομελείας του Αρείου Πάγου, με την ενίσχυσιν της άκρας αριστεράς [ΕΔΑ], λόγω της αποφάσεως διά της οποίας εδικαιώθη ο [εισαγγελεύς του Αρείου Πάγου] κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας [ο οποίος είχε κατηγορηθεί δι’ εμπλοκήν του εις το ανακριτικόν έργον διά την υπόθεσιν Λαμπράκη]. Εις κυβερνητικήν εφημερίδα εδημοσιεύθη υβριστικόν διά τον Αρειον Πάγον άρθρον του δικηγόρου κ. Αλεξάνδρου Βαμβέτσου, το οποίον θα αποτελέση αντικείμενον δικαστικής διώξεως, κατόπιν της υποβληθείσης μηνύσεως. Η Κυβέρνησις [Γεωργίου Παπανδρέου] άφησε ακάλυπτα τα μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας και παρέμεινε και χθες αναποφάσιστος, ως προς την συνέχειαν την οποίαν θα δώση επί του θέματος του εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Ο κ. πρωθυπουργός, κατά τας υπαρχούσας πληροφορίας, αντιληφθείς την κρισιμότητα του ζητήματος, ταλαντεύεται, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νικόλαος Μπακόπουλος δεν προέβη ακόμη εις την τελικήν του εισήγησιν. Ο κ. Μπακόπουλος, ερωτηθείς χθες σχετικώς, περιωρίσθη να απαντήση διά της ευαγγελικής φράσεως «Ούπω ήκει η ώρα μου».

ΗΛΙΑΣ ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΣ: Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ηλίας Τσιριμώκος, αντιθέτως, ομιλών προχθές εις Λαμίαν, προέβη εις βαρύτατον υπαινιγμόν ότι,μερικαί τελευταίαι αποφάσεις δεν πρέπει ν’ ανησυχήσουν την Κοινήν Γνώμην. Αποτελούν υπόλοιπον της καραμανλικής λαίλαπος…».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η στάσις της Κυβερνήσεως επί του θέματος απετέλεσεν αντικείμενον οξυτάτης επιθέσεως εκ μέρους του αρχηγού της ΕΡΕ, κ. Παναγιώτου Κανελλοπούλου, ο οποίος ετόνισεν εις την Αλεξανδρούπολιν ότι δεν υπάρχει προηγούμενον ούτε τοιαύτης κομματικής έναντι της δικαιοσύνης εμπαθείας, ούτε τοιούτου κολάφου, ως εκείνος, τον οποίον δικαιώς υπέστη η «Κυβέρνησις της Αρετής». Εκ μέρους σχεδόν της παμψηφίας του Αρείου Πάγου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΜΕΛΗΣ: Απόψε […] εις την Στέγην Καλών Τεχνών και Γραμμάτων […] θα ομιλήση ο κ. Γ. Θέμελης με θέμα: «Ποίησις και διαμόρφωσις του προσώπου».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΜΠΟΥΚΗΣ: Απόψε […] θα ομιλήση εις το Επιμορφωτικόν Ινστιτούτον ο κ. Π. Παμπούκης με θέμα: «Μετανάστευσις και απόδημος Ελληνισμός».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή