49 χρόνια πρίν… 28.ΙIΙ.1965

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«ΦΛΙΠΠΕΡΑΚΙΑ»: Την μεσημβρίαν χθες επραγματοποιήθη έξωθι του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως συγκέντρωσις 100 περίπου καφεπωλών, οι οποίοι διετύπωσαν διαμαρτυρίαν διά την απαγόρευσιν από αύριον της λειτουργίας των μηχανικών παιγνιδίων. Επιτροπή αυτών εν συνεχεία εγένετο δεκτή από τον υπουργόν Δημοσίας Τάξεως κ. Πολυχρόνην Πολυχρονίδην, από τον οποίον εζήτησαν όπως επιτραπή η λειτουργία 1 – 2 «φλίππερς» εις τα καφενεία ή ανασταλή η απαγορευτική απόφασις επί χρονικόν διάστημα. Ο κ. υπουργός απαντών εις την επιτροπήν εδήλωσεν ότι έλαβε την απαγορευτικήν απόφασιν κατόπιν μελέτης του θέματος και ωρίμου σκέψεως και εστάθμισε το συμφέρον της νεολαίας με το συμφέρον των ιδιοκτητών των μηχανικών παιγνιδίων κ.λπ. Το συμφέρον της νεολαίας, προσέθεσε, δεν ήτο δυνατόν να συγκριθή με το συμφέρον των άλλων και διά τούτο επ’ ουδενί λόγω θα δεχθή και ωριαίαν ακόμη αναστολήν της απαγορευτικής αποφάσεώς του. Εν τέλει ο κ. Πολυχρονίδης εδήλωσεν εις τους εκπροσώπους των κεφεπωλών ότι ταυτίζει την θέσιν του ως υπουργού με την απαγόρευσιν της λειτουργίας των μηχανικών παιγνιδίων.

«ΛΑΜΠΡΑΚΗΔΕΣ»: Η ενταθείσα, τελευταίως, προκλητική δραστηριότης των «Λαμπράκηδων» και αι προκληθείσαι λόγω αυτής αντιδράσεις ανεζωπύρωσαν την υπάρχουσαν επί της διαλύσεως ή μη της κομμουνιστικής οργανώσεως ενδοκυβερνητικήν διαμάχην. Ενώ ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ηλίας Τσιριμώκος ηρνήθη να λάβη θέσιν επί του ανωτέρω ζητήματος, παραπέμψας κατά σχετικήν συζήτησιν εις την Βουλήν, εις τας δηλώσεις του πρωθυπουργού κ. Γεωργίου Παπανδρέου, ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Πολυχρόνης Πολυχρονίδης διά χθεσινών δηλώσεών του επιρρίπτει την ευθύνην εις τον υπουργόν Δικαιοσύνης κ. Νικόλαον Μπακόπουλον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή