49 χρόνια πρίν… 2-ΙV-1965

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΛΕΝΑ ΡΟΥΜΠΙΝΣΤΑΪΝ: Νέα Υόρκη, 1.- Απεβίωσε σήμερον η Ελενα Ρουμπινστάιν, η μεγαλυτέρα εμπειρογνώμων της γυναικείας καλλονής που απέδειξεν ότι τα καλλυντικά δύνανται να εξουδετερώσουν ακόμα και ελαττώματα του δέρματος οφειλόμενα εις κληρονομικότητα. Η Ρουμπινστάιν, καθώς απεκαλύφθη προς μεγίστην κατάπληξιν και του στενωτέρου περιβάλλοντός της, ήτο ηλικίας 93 ετών. Η απελθούσα, μέχρι της παρελθούσης Δευτέρας, ειργάζετο εις το μέγαρον της 5ης Λεωφόρου, όπου στεγάζονται τα γραφεία της «Διεθνούς Εταιρίας Καλλυντικών» που ίδρυσε προ 63 ετών. […] Η Ρουμπινστάιν ήτο λίαν φιλότεχνος. […] Τα διαμερίσματά της εις το Λονδίνον, τους Παρισίους και την Νέαν Υόρκην ήσαν τόποι συγκεντρώσεως νέων καλλιτεχνών και συγγραφέων, τους οποίους ενεθάρρυνε, περιέθαλπε και ενίσχυε. «Λατρεύω την ομορφιά εις όλας τας εκδηλώσεις της», συνήθιζε να λέγη η πολωνικής καταγωγής Ρουμπινστάιν.

ΜΗΤΣΟΣ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗΣ: Ο Μήτσος Παρτσαλίδης, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του [παρανόμου] ΚΚΕ, εις μακροσκελές άρθρον του που μετέδωσεν ο παράνομος ραδιοσταθμός των κομμουνιστών «Η Φωνή της Αλήθειας», δεν απέκρυψε τας ανησυχίας του διότι δεν εσημειώθη «ενθαρρυντική» εξέλιξις επί του θέματος [ολοκληρώσεως της καταργήσεως των εκτάκτων μέτρων και περαιτέρω μέτρων «εκδημοκρατισμού» της χώρας].

ΚΟΣΜΙΚΗ ΚΙΝΗΣΙΣ: Ο πρέσβυς της Σοβιετικής Ενώσεως και η κ. Ν. Κοριούκιν, παρέθεσαν γεύμα εις την οικίαν των εις Ψυχικό. Παρεκάθησαν: Ο Αυλάρχης του Βασιλέως και η κ. Θ. Παπαθανασιάδη, ο υπουργός και η κ. Π. Βαρδινογιάννη, ο κ. και η κ. Γεωργακοπούλου […] και ο καθηγητής και η κ. Θ. Δοξιάδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή