Να δείξουν ότι γυρνούν σελίδα

Να δείξουν ότι γυρνούν σελίδα

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός έχει βγάλει πέρα μέχρι τώρα μια πολύ δύσκολη αποστολή. Δεν ήταν εύκολο να το πετύχει ούτε και αναμενόμενο και εν πάση περιπτώσει τα έχει δώσει όλα που λέει και ο λαός. Καθώς πλησιάζουμε στις ευρωεκλογές είναι φυσικό να απορροφηθεί από τους πολιτικούς-κομματικούς υπολογισμούς. Εκλογές είναι αυτές και μάλιστα κρίσιμες. Νομίζω όμως ότι θα ήταν λάθος να αφήσει να επαναληφθούν ορισμένα αυτοκαταστροφικά σύνδρομα.

Σύνδρομο πρώτο, το οποίο χαρακτηρίζει όλες τις κυβερνήσεις της πρόσφατης περιόδου: η χώρα ζει ένα θρίλερ στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, κατόπιν μια μεγάλη κρίση εντός και εκτός Βουλής και στο τέλος ψηφίζονται κάποια μέτρα. Ε, την επομένη διάφοροι καρεκλοκένταυροι, συνήθως κομματικοί αξιωματούχοι που έχουν βολευθεί σε διάφορες θέσεις, αρχίζουν να ξηλώνουν μεθοδικά ό,τι ψηφίσθηκε. Απελευθερώθηκε το επάγγελμα των φορτοεκφορτωτών; Το ξανακλείνουν με μια διάταξη ή εγκύκλιο που κανείς δεν παίρνει χαμπάρι. Το βαθύ ΠΑΣΟΚ είχε ειδικότητα σε αυτόν τον ανορθόδοξο πόλεμο που είναι καταστροφικός. Η χώρα δεν αλλάζει, η κυβέρνηση έχει φορτωθεί όλο το πολιτικό κόστος και η φερεγγυότητά μας διεθνώς υπονομεύεται. Ο πρώτος που θα παίξει αυτό το παιχνίδι θα πρέπει να πάει σπίτι του για λόγους προστασίας της αξιοπιστίας της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού. Θα πάει;

Σύνδρομο δεύτερο: ο διορισμός διαφόρων πολιτευτών και αποτυχημένων κομματικών στελεχών σε κρατικές θέσεις. Ελεος. Είμαστε στο 2014 και σε μια κρίσιμη στιγμή. Ο πρωθυπουργός και λίγοι υπουργοί τα έχουν παίξει όλα για όλα και θα έπρεπε να δείχνουν στον κόσμο ότι οδηγούν τη χώρα με υπευθυνότητα σε μιαν άλλη εποχή. Είναι άδικο, για τους ίδιους, να αυτοϋπονομεύονται με διορισμούς που τους κάνουν τεράστια ζημιά στην κοινωνία. Και παράκληση, όχι άλλες δικαιολογίες ότι δεν βρίσκονται κατάλληλοι άνθρωποι κλπ. κλπ. Καλύτερα να μείνουν κενές κάποιες θέσεις παρά να προκληθεί το κοινό αίσθημα ενός κόσμου που θέλει να ξεπεράσει τις όποιες κομματικές του προτιμήσεις και να στηρίξει μια σοβαρή προσπάθεια.

Δεν θα έπρεπε να είναι μέρα για «γκρίνια» σήμερα. Πετύχαμε πολλά σαν χώρα. Αυτή η κυβέρνηση την κράτησε όρθια και τη βάζει στην τροχιά της σταθεροποίησης και της ανάπτυξης. Αυτή η χώρα θέλει να γυρίσει σελίδα. Για να πεισθεί περιμένει από τους ηγέτες της να δείξουν με τρόπο απτό ότι ναι γυρνούν σελίδα και οι ίδιοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή