49 χρόνια πρίν… 4-ΙV-1965

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ:  (Από ρεπορτάζ της Ροζίτας Σώκου.) Πληροφορούμεθα ότι η ταινία μικρού μήκους του Νίκου Νικολαΐδη «Λάκριμε ρέρουμ» συνεχίζει τας ανά την υφήλιον προβολάς της. Πρόκειται να παιχθή εις φεστιβάλ «ντοκυμανταίρ» που θα γίνει εις το Μοντεβίδεο.

ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΝΟΥΤΣΟΣ: Η Α.Μ. ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ενεκαινίασε χθες την 11ην πρωινήν την Η΄ Πανελλήνιον καλλιτεχνικήν έκθεσιν εις το Ζάππειον. Εις τα εγκαίνια παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος της Βουλής κ. Γεώργιος Αθανασιάδης – Νόβας, ο υπουργός Προεδρίας κ. Δημήτριος Παπασπύρου, μέλη του Διπλωματικού σώματος, ανώτατοι κρατικοί λειτουργοί, Ακαδημαϊκοί και καθηγηταί, οι καλλιτέχναι εκθέται και πλήθος προσκεκλημένων. Την Α.Μ. τον Βασιλέα προσεφώνησεν ο Γενικός Γραμματεύς του υπουργείου Παιδείας, αναφερθείς εις την εν γένει οργάνωσιν της Πανελληνίου, τας κρίσεις και την στάθμην της εκθέσεως. (Εκτίθενται εν συνόλω 634 έργα, ήτοι το εν τέτΑρτον των υποβληθέντων.)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΗΣΙΓΟΝΗΣ: Λονδίνον, Απρίλιος.- Κανείς άνθρωπος δεν έχει αποκτήσει κατά τα τελευταία έτη μεγαλυτέραν φήμην εις τον τομέα των μικρών αυτοκινήτων από όσην ο Αλέξανδρος Ησιγόνης, ο «πατέρας» των αυτοκινήτων Μίνι και Μόρρις Μάινορ και γενικός τεχνικός διευθυντής της Μπρίτις Μότορ Κορπορέισον. Τον παρελθόντα Φεβρουάριον παρήχθη το εκατομμυριοστόν Μίνι.

ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ: Εγνώσθη ότι εντός μηνός περίπου θα αρχίση η αυτόματος τηλεφωνική σύνδεσις της περιοχής πρωτευούσης με τας Πάτρας. Οι συνδρομηταί πρωτευούσης θα πρέπει να έχουν βασικώς υπ’ όψιν των ότι διά να επικοινωνήσουν αυτομάτως με την πόλιν των Πατρών, θα σχηματίζουν τον τριψήφιον αριθμόν 096.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή