49 χρόνια πρίν… 23-ΙV-1965

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΑΝΝΑ – ΜΑΡΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ: Η νεαρά μας Βασίλισσα είναι από προχθές, αφού εμυήθη καταλλήλως, ορθόδοξος, ώστε να εναρμονίζεται τελείως και κατά τούτο προς τα αισθήματα με τα οποία, από της πρώτης στιγμής της αφίξεώς της εις την νέαν της πατρίδα, την περιβάλλει ο ελληνικός λαός. Οι Ελληνες δεν είναι μισαλλόδοξοι. Τα χριστιανικά δόγματα άλλωστε δεν τα χωρίζουν ουσιώδεις διαφοραί. Ο Θεός των Χριστιανών είναι ο ίδιος δι’ όλους. Η προσέλευσις της Βασιλίσσης εις το ελληνικόν δόγμα δεν σημαίνει τίποτε περισσότερον από μίαν ομοιομορφίαν εις την λατρείαν του αυτού αληθινού Θεού κατά τους τύπους των Ελλήνων, εις των οποίων το Εθνος ανήκει πλέον η σύντροφος του δημοφιλούς Βασιλέως των. Ο ελληνικός λαός εύχεται επί τη ευκαιρία εις την Νεοφώτιστον Ανασσαν πάσαν χριστιανικήν ευδαιμονίαν.

Ο ΧΙΤΛΕΡ «ΜΑΘΗΤΗΣ» ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ: Παρίσιοι, 22.– Τας σφαγάς των Αρμενίων και των Τούρκων υπενθυμίζουν σήμερον δύο από τας εγκυροτέρας εφημερίδας, η ανεξάρτητος «Λε Μοντ» και η καθολική «Λα Κρουά». Εις την «Μοντ, ο καθηγητής της Σχολής Ανατολικών Γλωσσών κ. Φρεντερίκ Φεϋντί, γράφει ότι αι σφαγαί των Αρμενίων είναι η σκοτεινοτέρα σελίς της νεωτέρας ιστορίας. Διά πρώτην φοράν το δόγμα της γενοκτονίας διετυπώθη και εφηρμόσθη υπό των Νεοτούρκων Εμβέρ Ταλαάτ και Κεμάλ, διδασκάλων, των οποίων ο Χίτλερ υπήρξεν μαθητής. […] Εις την «Λα Κρουά. Ο στρατηγός Πιέρ Ροντό εξιστορεί τα γεγονότα του 1915 των οποίων η ανάγνωσις λέγει είναι σχεδόν ανυπόφορος. Ενίοτε, προσθέτει, οι Τούρκοι εκαλύπτοντο επικαλούμενοι τας διαταγάς του γερμανικού στρατού.

«ΑΜΛΕΤ» ΣΜΟΚΤΟΥΝΟΦΣΚΥ: Μόσχα, 22.– Η σοβιετική ταινία «Αμλετ» εσημείωσε σήμερον και νέον θρίαμβον όταν ο σκηνοθέτης και ο πρωταγωνιστής της ταινίας αυτής Γρηγόρι Κόζιντσεφ και Ινοκέντι Σμοκτουνόφσκυ ετιμήθησαν με το βραβείον του Λένιν.

ΟΔΥΣΣΕΥΣ ΑΓΓΕΛΗΣ: Χανιά, 22.– Διοικητής της μεραρχίας Κρήτης ετοποθετήθη ο ταξίαρχος  Αγγελής,  προαχθείς  εις  υποστράτηγον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή