49 χρόνια πρίν… 29-ΙV-1965

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΛΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ο πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Παπανδρέου επέτυχε μάλλον ευχερώς να κάμψη την χαλαράν αντίδρασιν του αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως κ. Στεφάνου Στεφανοπούλου και να προχωρήση εις την επαναφοράν του υιού του εις την Κυβέρνησιν. Ούτω, την πρωίαν σήμερον ορκίζεται ο κ. Ανδρέας Παπανδρέου ως υπουργός αναπληρωτής Συντονισμού, ο κ. Παύλος Βαρδινογιάννης ως υφυπουργός Προεδρίας και ο κ. Γεώργιος Μυλωνάς ως υφυπουργός Παιδείας. Χθες το απόγευμα ο κ. Στεφανόπουλος συνηντήθη με τον υπουργόν των Οικονομικών κ. Κωνσταντίνον Μητσοτάκην. Την εσπέραν χθες, οι κυβερνητικοί ετόνιζον ότι ο κ. Παπανδρέου ελέγχει πλήρως την κατάστασιν. Οι αντιηγετικοί απαντούν ότι αν ο κ. πρωθυπουργός ήλεγχε πράγματι την κατάστασιν θα επροχώρει εις εκπαραθύρωσιν του κ. Μητσοτάκη. […].

ΑΝΤΙΔΡΑΣΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: Εν τω μεταξύ, ο κ. Μητσοτάκης έχει αρχίσει βολιδοσκοπήσεις όλων των αντιτιθεμένων εις την «δυναστείαν Παπανδρέου» ή των δυσηρεστημένων, ως ο κ. Σάββας Παπαπολίτης, ο οποίος αγνοηθείς κατά τον ανασχηματισμόν, έχει εξοργισθή σφόδρα. Ο κ. Μητσοτάκης αποβλέπει εις την διεύρυνσιν της δυνάμεώς του διά να καταστήση αποτελεσματικήν την αντίδρασίν του. Πάντως, θα συνεχισθή η υπονόμευσις διά της τακτικής του «κλεφτοπολέμου» διά του δημοσιογραφικού οργάνου της ομάδος Μητσοτάκη [εφημερίς «Ελευθερία» του Πάνου Κόκκα] εναντίον του κ. πρωθυπουργού και του υιού του.

ΤΟΜ ΠΑΠΠΑΣ: Ο κ. και η κ. Τομ Πάππας παρέθεσαν γεύμα, προχθές Τρίτην εις τα «Αστέρια» Γλυφάδος προς τιμήν του απερχομένου εξ Ελλάδος πρέσβεως των ΗΠΑ και της κ. Χένρυ Λαμπουΐς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή