Οι πληγές της Παιδείας

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κανέναν δεν πρέπει να εκπλήξουν οι συνεχείς εκθέσεις που δείχνουν την Ελλάδα πολύ χαμηλά στους πίνακες αξιολόγησης διαφόρων χωρών στον τομέα της Παιδείας. Η μεγάλη προσπάθεια μεταρρύθμισης των ελληνικών ΑΕΙ βάλτωσε, λόγω της άτολμης πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου και των αντιδράσεων της νομενκλατούρας των πανεπιστημίων. Τα φαινόμενα της ανομίας και της συνδιαλλαγής συνεχίζονται.

Σε ποια άλλη χώρα θα γινόταν, άλλωστε, δεκτό με απάθεια και κυνισμό το φαινόμενο των επιθέσεων συμμοριών χούλιγκαν εντός των ΑΕΙ;

Ασφαλώς και υπάρχουν πολλές εξαιρέσεις, άνθρωποι και τμήματα που παλεύουν για την αριστεία και προσφέρουν γνώση. Δεν είναι αυτός, όμως, ο κανόνας. Η χώρα μένει πίσω σε ανταγωνιστικότητα όσο δεν θεραπεύει τις πληγές της Παιδείας και οι πολίτες βλέπουν ότι οι τεράστιες θυσίες που κάνουν για να στείλουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν πάνε χαμένες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή