Τελευταία συναυλία του φετινού Κύκλου Μπραμς στο Μέγαρο με την ΚΟΑ σήμερα Παρασκευή, ώρα 20.30

Τελευταία συναυλία του φετινού Κύκλου Μπραμς στο Μέγαρο με την ΚΟΑ σήμερα Παρασκευή, ώρα 20.30

3' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ξέφωτο» στο φορτισμένο πολιτικά κλίμα η τελευταία συναυλία του κύκλου Μπραμς με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, που δίδεται με την ευγενική υποστήριξη της πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, με τον Ρώσο σολίστ για πιάνο Νικολάι Ντεμιντένκο, στο «Δεύτερο Κοντσέρτο για πιάνο» του Γιοχάνες Μπραμς.

Το πρόγραμμα της συναυλίας ολοκληρώνεται με την «Τετάρτη Συμφωνία» του Μπραμς, υπό τη διεύθυνση του Γερμανού αρχιμουσικού, βιολιστή και παιδαγωγού Κρίστοφ Πόπεν.

Αυτή είναι η πέμπτη και τελευταία συναυλία του φετινού κύκλου Μπραμς στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και γίνεται σήμερα Παρασκευή 23 Μαΐου, ώρα 20.30 στην «Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης». Μετά τη συναυλία θα ακολουθήσει δεξίωση με χορηγό την BMW Hellas.

Παγκάκι στη Θεσσαλονίκη

Hλιοβασίλεμα στον Θερμαϊκό με μουντά χρώματα στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης και το παγκάκι περιμένει. Ποιον; Tον Γιάννη Mπουτάρη; Tον Σταύρο Kαλαφάτη; Ή, μήπως τον Γιάννη Iωαννίδη; Τον Aπόστολο Tζιτζικώστα; Oλοι συμπαθείς, επιτυχημένοι στη ζωή και στην πολιτική, τον Aπόστολο η στήλη τον ξέρει από παιδί, στην οδό Aύρας, στην Kηφισιά και τον παρακολουθεί από τότε. Ο Iωαννίδης ως υφυπουργός Aθλητισμού βοήθησε την «Aθήνα 2011» και τα Special Olympics. Aυτή την Kυριακή, δίνουν τη μάχη β΄ γύρου, δύο θα ξεχωρίσουν, και αν μας στείλουν φωτογραφία στο παγκάκι, ο περιφερειάρχης Kεντρικής Mακεδονίας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, θα ξέρουμε ότι μας διαβάζουν, κάτι σημαίνει κι αυτό…

H φωτογραφία είναι του καλλιτέχνη φωτογράφου και συγγραφέα, του Θεσσαλονικιού Θωμά Φλαμουρτζόγλου, σε κουτί με σοκολατένια γλυκά Xατζηφωτίου. Γλυκιά η «γέφυρα» με τη Θεσσαλονίκη! Kαι «Xρόνια Πολλά» για τη γιορτή τους στον ποιητή Nτίνο Xριστιανόπουλο και στον ζωγράφο Nτίνο Παπασπύρου και στη γυναίκα του Eλένη…

Η αγάπη δίνει φτερά – το Δώρο των Αποφοίτων Ενηλίκων της ΕΛΕΠΑΠ

«Κι ανεβαίνοντας ξανά πάνω στα ψηλά βουνά, η ψυχή μας παίρνει δύναμη κι αέρα, κι η καρδιά μας λαχταρά, ν’ ανεβούμε πιο ψηλά, πάνω σ’ όλα τα ελληνικά τα βουνά!».

Αυτό το προσκοπικό τραγουδάκι ήρθε αυθόρμητα στα χείλη μου, όταν, ανοίγοντας το κουτάκι με το δώρο από την Οικογένεια της ΕΛΕΠΑΠ, είδα τον αστραφτερό αετό με την ντενεκεδένια ουρά να ανυπομονεί κι αυτός ν’ ανεβεί ψηλά, έξω από το κουτί, προς τα πάνω, προς τον ουρανό! Ολοι μας αυτό θέλουμε, παιδιά. Ολοι έχουμε μια ζωή, σαν κουτί, που μας κρατά μέσα σε καθορισμένα όρια.

Κι όταν ανοίξει κάποιος το καπάκι, από πάνω μας είναι ο ουρανός, και πώς να φθάσει κανείς εκεί ψηλά; Υπάρχει τρόπος, κι αυτός είναι ένας, μοναδικός κι αλάθητος! Η αγάπη! Αυτή η αγάπη δίνει φτερά στον μεταλλικό «χαρταετό» που έφτιαξαν οι Απόφοιτοι Ενήλικες της ΕΛΕΠΑΠ και έστειλαν μ’ αυτόν, μέσω της προέδρου της ΕΛΕΠΑΠ, της δραστήριας κ. Μαριάννας Μόσχου, τις ευχές τους! «Πέταξε» ο αετός, ήρθε στο δημοσιογραφικό γραφείο κι έφερε τις πολύτιμες ευχές για τη γιορτή μου.

Ψηφίζω στην οδό Θεαγένους, εκεί είναι το εκλογικό τμήμα μου, γιατί διατηρώ τα εκλογικά μου δικαιώματα στο Παγκράτι –γεννήθηκα Ηρώνδα και Παυσανίου, πρώην Βατραχονήσι και νυν «Οπισθεν Χίλτον»– όταν ακόμη ο Ιλισός ήταν ποτάμι και έρρεε εκεί που τώρα είναι η Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Φαντασθείτε φυλακισμένο και τον Ιλισό, κάτω από την άσφαλτο, πόσο θα ’θελε να ανέβει κι αυτός ψηλά! Φτιάξατε, εσείς, με την αγάπη σας έναν «Αετό» που στολίζει το ψηλότερο ράφι του γραφείου μου και βλέπει μακριά τον Σαρωνικό και τον ουρανό! Μαζί φτιάξαμε μια μικρή ιστοριούλα, με εικονογράφηση τον «χαρταετό», που θα μπει στη στήλη, στην καλή εφημερίδα, κι από εκεί, στο Ιντερνετ –kathimerini.gr. Απόψεις– και θα βρίσκεται εκεί για πάντα! Ισως και ο Ιλισός βρει τρόπο να ξαναγίνει ποτάμι. Ποιος ξέρει; Οχι, πάντως, τα exit polls! Γιατί τα είπαμε όλα αυτά; Γιατί, πηγαίνοντας να ψηφίσω, πάλι, την Κυριακή 25 Μαΐου, θα περάσω ξανά από την Κόνωνος 16, με την κλειστή σιδερένια εξώθυρα που βλέπει στην αυλή και στον κήπο, όπου παίζουν και μεγαλώνουν, τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ, με διαρκή φροντίδα και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Ενηλικιώνονται και μαθαίνουν να δημιουργούν μικρά αριστουργήματα σαν τον «Χαρταετό» που μου στείλατε, συντροφιά στο γραφείο μου. Ευχαριστώ! Σας αγαπώ! Η καλή σας πρόεδρος, η Μαριάννα Μόσχου θα σας διαβάσει την ιστοριούλα που  φτιάξαμε μαζί. Και «Χρόνια Πολλά», σ’ όποιον Κώστα ή Ελένη, γιορτάζει. Παντού, κάποιος γιορτάζει!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή