49 χρόνια πρίν… 26-VΙ-1965

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Βερολίνον, 25.- Η Ανατολική Γερμανία εζήτησε σήμερον να ασκήση ευρύτερον έλεγχον εις τας αεροπορικάς, σιδηροδρομικάς και υδατίνας συγκοινωνίας του Δυτικού Βερολίνου. Τούτο απεκαλύφθη εις λόγους εκφωνηθέντας ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος και δημοσιευθέντας εις την εφημερίδα «Νέα Γερμανία». Η μέχρι τούδε μη ελεγχομένη υπό της Ανατολικής Γερμανίας επικοινωνία της απομεμονωμένης πόλεως ήσαν οι εναέριοι διάδρομοι, οι οποίοι ηλέγχοντο υπό του Κέντρου Ασφαλείας του Βερολίνου τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας. Ηδη ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Ανατολικής Γερμανίας κ. Βίντσερ (Otto Winzer, φωτογραφία) εδήλωσε σήμερον ότι το Κέντρον τούτο δεν υπάρχει πλέον κατά τας συνθήκας από του 1948 και ότι το διεθνές δίκαιον αναγνωρίζει εις την Ανατολικήν Γερμανίαν το δικαίωμα ελέγχου του εναερίου χώρου του Βερολίνου. Συνεπώς αι τέσσαρες Δυνάμεις πρέπει να ζητήσουν την άδειαν της κυβερνήσεως της Ανατολικής Γερμανίας διά την χρησιμοποίησιν των εναερίων διαδρόμων.

ΚΕΝΝΑΝ ΜΕ ΓΚΡΟΜΥΚΟ: Μόσχα, 25.- Ο κ. Τζωρτζ Κένναν, πρώην Αμερικανός πρεσβευτής εις Ρωσίαν και Γιουγκοσλαβίαν, εγευμάτισε σήμερον με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Αντρέι Γκρομύκο εις την κατοικίαν του πρεσβευτού των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Κόλερ.

ΜΙΝΩΤΗΣ, ΠΑΞΙΝΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΥ, ΠΑΡΙΔΗΣ: Τα Επιδαύρια 1965 εγκαινιάζονται αύριον Κυριακήν με την τραγωδίαν «Αγαμέμνων» του Αισχύλου, που αναβιβάζεται κατά μετάφρασιν Ιωάννου Γρυπάρη και σκηνοθεσίαν Αλέξη Μινωτή. Εις το έργον μετέχουν, κατά σειράν εμφανίσεως, οι εξής: Θεόδωρος Μορίδης ως Φρουρός, Κατίνα Παξινού ως Κλυταιμνήστρα, Στέλιος Βόκοβιτς ως Κήρυξ, Θάνος Κωτσόπουλος ως Αγαμέμνων, Ελένη Χατζηαργύρη ως Κασσάνδρα, Νίκος Τζόγιας ως Αίγισθος και ως πρώτος κορυφαίος ο κ. Βασίλης Κανάκης. Μετέχουν επίσης ο κ. Γκίκας Μπινιάρης και 18μελής ανδρικός χορός. Αι ενδυμασίαι είναι του κ. Αντώνη Φωκά, η μουσική του κ. Γιάννη Χρήστου, η σκηνογραφία του κ. Βασίλη Βασιλειάδη, η χορογραφία της κ. Μαρίας Χορς και η μουσική διδασκαλία της κ. Ελλης Νικολαΐδου. Την μουσικήν εκτέλεσιν θα διευθύνη ο κ. Ανδρέας Παρίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή