49 χρόνια πρίν… 28-VΙ-1965

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΑΛΛΟΙΩΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ:  (Από πρωτοσέλιδον σχόλιον της «Κ».) «Το θέαμα και το ακρόαμα, τα οποία παρουσίασεν εις τον ελληνικόν λαόν η λήξασα σύνοδος της Βουλής έβλαψαν τον Κοινοβουλευτισμόν, παραλλήλως, όμως, προσέφερον υπηρεσίαν εις την Δημοκρατίαν. […] Ουδόλως πταίει ο θεσμός [του Κοινοβουλίου], αλλά πταίουν οι διακονούντες αυτόν και εν τελευταία αναλύσει το σύστημα, διά του οποίου ο λαός εμποδίζεται να εκλέξη τους καταλλήλους ανθρώπους διά να τον εκπροσωπήσουν. Η υπηρεσία, εξ άλλου, την οποίαν το απογοητευτικόν θέαμα και ακρόαμα προσέφερεν εις την Δημοκρατίαν έγκειται, κατά την γνώμην μας, εις το ότι ήνοιξε την πληγήν της και ενεφάνισε τα νοσούντα σημεία. Η διάγνωσις, όμως, της νόσου δεν αποτελεί και θεραπείαν. […] Κατ’ ακολουθίαν δεν δύναται να υπάρξη θεραπεία άνευ αλλαγής της ηγεσίας του πλειοψηφούντος κόμματος [Ενωσις Κέντρου, Γεώργιος Παπανδρέου]. Εάν τούτο δεν συμβή ή εάν βραδύνη πολύ να συμβή και ο κοινοβουλευτισμός και η επ’ αυτού εδραζομένη ελευθερία του πολίτου θα καταρρεύσουν, παρασύροντα και τους οργανισμούς, οι οποίοι ονομάζονται πολιτικά κόμματα. […].»

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ: Εις το Φεστιβάλ Αθηνών 1965 που αρχίζει την 1ην Ιουλίου και θα λήξη την 26ην Αυγούστου μετέχουν: Φιλαρμονική του Οσλο, Φιλαρμονική του Λονδίνου, Ορχήστρα Δωματίου της Πράγας, Ορχήστρα Φεστιβάλ Μπαχ Αγγλίας, Φιλαρμονική της Βαρσοβίας, Ορχήστρα της Οπερας των Παρισίων, Οι Σολίστ της Βιέννης, Φιλαρμονική του Ισραήλ, Ορχήστρα Μπαχ της Λειψίας, Ορχήστρα Συγχρόνου Μουσικής του Φράιμπουργκ, Ορχήστρα Μάλμπορω, Φιλαρμονική της Σόφιας, Φιλαρμονική του Βερολίνου υπό τον Χέρμπερτ φον Κάραγιαν, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Συμφωνική του ΕΙΡ, Πειραματική Ορχήστρα Αθηνών, Ελληνικό Χορόδραμα, Μπαλλέτο της Νέας Υόρκης, Εθνικόν Θέατρον, Κρατικόν Θέατρον Βορείου Ελλάδος, Πειραϊκόν Θέατρον Δημήτρη Ροντήρη, Θέατρο Τέχνης, Ιαπωνικόν Θέατρον «Νο», Εθνική Λυρική Σκηνή. Παραλλήλως, ο ΕΟΤ οργανώνει και την Διεθνή Μπιεννάλε Γλυπτικής με έργα Μπρακ, Νταλί, Πικάσσο, Ματίς, Μοντιλιάνι, Ρενουάρ, Χαλεπά κ.ά.

ΝΤΙΚΟΣ ΒΥΖΑΝΤΙΟΣ: Ο Ελλην ζωγράφος Ντίκος Βυζάντιος. Υπό της κ. Ροζίτας Σώκου. (Ανταπόκρισις εκ Παρισίων.)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή