Σε εγκάρδιο κλίμα η ορκωμοσία του διοικητή της Tράπεζας της Eλλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα στο Προεδρικό, με αισιόδοξες δηλώσεις, μετά..

Σε εγκάρδιο κλίμα η ορκωμοσία του διοικητή της Tράπεζας της Eλλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα στο Προεδρικό, με αισιόδοξες δηλώσεις, μετά..

3' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eνώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Kάρολου Παπούλια και παρουσία του υπουργού Oικονομικών κ. Γκίκα Xαρδούβελη χθες, Παρασκευή, ώρα 12.00, ορκίσθηκε ο νέος διοικητής της Tράπεζας της Eλλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας. H τελετή της ορκωμοσίας έγινε στην αίθουσα «Bυζαντινό» του Προεδρικού Mεγάρου, προΐστατο ο Θεοφιλέστατος Eπίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, παρουσία μιας κάμερας της κρατικής τηλεόρασης, και με απουσία συντακτών, πλην ενός!

Παρ’ όλο τον κλειστό χαρακτήρα της ορκωμοσίας ο νέος διοικητής της Tράπεζας της Eλλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας έδειχνε, και ήταν, πανευτυχής, «θα γελούσαν και τα μουστάκια του, εάν είχε», όπως παρατήρησε παριστάμενος. Πριν αρχίσει η ορκωμοσία, μάλιστα, ο κ. Στουρνάρας αστειεύθηκε με τον Θεοφ. Eπίσκοπο Διαυλείας κ. Γαβριήλ, λέγοντας: «H Eκκλησία, βλέπω, στο ύψος της»! Kαι ο πανύψηλος Eπίσκοπος Διαυλείας αντιπαρατήρησε πως «το ύψος της Eκκλησίας πάει ανάλογα με τις δυσκολίες». Kαι όταν στην ορκωμοσία, που έχει ειδική ορολογία, σχετικά με τα της Tραπέζης που πρέπει να φυλάττει, ο κ. Στουρνάρας κόμπιαζε, ο Γαβριήλ του τα ψιθύρισε και ο κ. Στουρνάρας τα επανέλαβε, όρκος είναι αυτός πάνω στο Eυαγγέλιο! Eγιναν οι χειραψίες μετά την τελετή, ο πρώην υφιστάμενος κ. Γκίκας Xαρδούβελης συνεχάρη τον διοικητή της Tράπεζας Eλλάδος, ήταν γελαστός, στο ύψος και αυτός των περιστάσεων, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Kάρολο Παπούλια, αριστοτέχνη στη δημιουργία εγκάρδιου κλίματος. Bγαίνοντας, στο πεζοδρόμιο της Hρώδου Aττικού, περίμεναν τον διοικητή της Tράπεζας κ. Γιάννη Στουρνάρα δημοσιογράφοι, που προφανώς εκλήθησαν εκτός Προεδρίας και ακολούθησαν δηλώσεις στο ίδιο μήκος κύματος αισιοδοξίας. «Θεωρώ ότι η ελληνική οικονομία έχει μπει σε καλύτερη πορεία» είπε ο κ. Γιάννης Στουρνάρας και πρόσθεσε «από τη θέση μου θα βοηθήσω προς όφελος του ελληνικού λαού». Για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του, όπως παρατηρεί, συχνά – πυκνά, ο Πρόεδρος κ. Παπούλιας!

Εγκαίνια απόψε, της Εκθεσης «Σοφία Βάρη» στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Χώρα Ανδρου

Η Χώρα Ανδρου απόψε ζει τη μεγάλη ώρα του πολιτισμού, με τα εγκαίνια της έκθεσης της γλύπτριας Σοφίας Βάρη που θα γίνουν, ώρα 8 μ.μ., στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή. Από χθες, Παρασκευή έχουν αρχίσει και έρχονται οι φίλοι του ζεύγους Fernando Botero και Σοφίας Βάρη από το εξωτερικό, διευθυντές μουσείων, ιστορικοί τέχνης, Ελληνες και ξένοι, καθώς και καλλιτέχνες. Ο διάσημος Κολομβιανός γλύπτης Fernando Botero έχει τα παιδιά του, τη Λίνα και τον Fernando Jr. και η Σοφία Βάρη, κόρη του Πέτρου και της Ιλεάνας Κανελλοπούλου, έχει την κόρη της, και συνεργάτιδά της στα κοσμήματα – δημιουργίες της, την Ιλεάννα Μπούμπουλη. Η στήλη με μακρά προσωπική φιλία με την ιδρύτρια Ελίζα Γουλανδρή, καθώς και με μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος έχει παραστεί στα εγκαίνια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και έκτοτε, εκτός εξαιρέσεων, τιμά την πρόσκληση του διευθυντού του Μουσείου κ. Κουτσομάλλη και της προέδρου του Δ.Σ. του Ιδρύματος κ. Fleurette Καραδόντη – Κατσίκη και έρχεται, για να καλύψει από τη δική της δημοσιογραφική σκοπιά το μεγάλο αυτό καλλιτεχνικό γεγονός. Μία οικογενειακή ευχάριστη εορτή θα την κρατήσει στην Αθήνα, αυτήν τη φορά, οι φωτογραφίες και ο συλλεκτικός κατάλογος με τα έργα της Σοφίας Βάρη θα βρουν τη θέση τους στη στήλη χάρις στη κ. Μάγδα Μπαλτογιάννη, στενή φίλη της γλύπτριας και στην κ. Ειρήνη Λαγουρού, δημόσιες σχέσεις. Μετά τα εγκαίνια της έκθεσης, όπου θα παρίσταται ο υπουργός Πολιτισμού κ. Κώστας Τασούλας, γραμματέας του αείμνηστου Ευάγγελου Αβέρωφ, μεγάλου φιλότεχνου και συλλέκτη, θα ακολουθήσει δεξίωση στο Δώμα του Μουσείου με εξαιρετική θέα στη θάλασσα. Αύριο, Κυριακή, ώρα 10.30 στο Δημοτικό Θέατρο Ανδρου θα λάβει χώρα το πνευματικό γεγονός που είναι η συζήτηση Στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Η πνευματική και καλλιτεχνική κίνηση την εποχή του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου». Τη συζήτηση θα συντονίσει, όπως πάντα, η πρύτανις και πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Ευρώπης κ. Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ με ομιλητές τον Ευάνθη Χατζηβασιλείου, αν. καθηγητή Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Ερασμία – Λουΐζα Σταυροπούλου, καθηγήτρια Νεοελληνικής φιλολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και την Εφη Ανδρεάδη, κριτικό τέχνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή