49 χρόνια πρίν… 2-VΙΙ-1965

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΡΙΣΙΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΟΚ: Βρυξέλλαι, 1.- Η τύχη της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητος ευρίσκεται εις επικίνδυνον αβεβαιότητα μετά την εκδηλωθείσαν αδυναμίαν συμφωνίας μεταξύ των υπουργών των εξ χωρών της ΕΟΚ επί του θέματος της χρηματοδοτήσεως κοινού ταμείου διά την αγοράν γεωργικών προϊόντων. Οι ενταύθα διπλωματικοί παρατηρηταί εδήλουν ότι η διακοπείσα άνευ αποτελέσματος την 2αν πρωινήν σήμερον «μαραθώνιος» διάσκεψις ήτις ήρχισε την παρελθούσαν Δευτέραν [28 Ιουνίου 1965] εβύθισε την ΕΟΚ εις την σοβαρωτέραν, από της ιδρύσεώς της τον Ιανουάριον 1958, κρίσιν της. Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών κ. Ζακ Μωρίς Κουβ ντε Μυρβίλ (φωτογραφία) εξέφρασε και αυτός την ανησυχίαν του διά την εκδηλωθείσαν σοβαρωτάτην κρίσιν εις την ΕΟΚ και ετόνισεν ότι αι επανειλημμέναι αποτυχίαι των συμβουλίων αυτής εις την επίτευξιν συμφωνίας εντός των προκαθωρισμένων χρονικών ορίων ενδέχεται να προκαλέσουν την κατάρρευσιν της Κοινής Αγοράς.

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Αντιδικία εσημειώθη κατά την χθεσινήν συνεδρίασιν του Μικρού Υπουργικού Συμβουλίου εξ αφορμής υπαινιγμού του κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος είπεν ότι πρέπει να εκκαθαρισθή το ταχύτερον η υπόθεσις του «ΑΣΠΙΔΑ», διά να παύσουν και ονόματα υπουργών να φέρονται αναμεμιγμένα εις ταύτην. Ο κ. Ανδρέας Παπανδρέου προεκάλεσε τον κ. Μητσοτάκην να αναφέρη ονόματα και ωμίλησε περί οργανωθείσης εναντίον του σκευωρίας, επιτεθείς κατά φιλικής προς τον υπουργόν Οικονομικών εφημερίδος, η οποία υιοθέτησε τας κατηγορίας περί αναμίξεως του υπουργού αναπληρωτού Συντονισμού εις το θέμα «ΑΣΠΙΔΑ».

ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΣ ΜΕ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΑΣ: Ο ευρισκόμενος εις Ιταλίαν υπουργός Εσωτερικών κ. Ηλίας Τσιριμώκος εγένετο χθες την πρωίαν δεκτός υπό του αντιπροέδρου της ιταλικής Κυβερνήσεως κ. Πιέτρο Νέννι […]. Την εσπέραν, εξ άλλου, ο κ. Τσιριμώκος εγένετο δεκτός εις μακράν συνομιλίαν υπό του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας κ. Τζουζέπε Σαραγκάτ.

ΛΥΡΙΚΟΝ ΠΑΤΡΩΝ: Εις το Λυρικόν Θέατρον των Πατρών θα δοθούν το Σαββατοκύριακον παραστάσεις από τα «Ελληνικά Κλασσικά Μπαλλέτα» του Α. Χαλκιοπούλου, με πρόγραμμα ξένων λαϊκών χορών και κλασσικών συνθέσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή