49 χρόνια πρίν… 11-VΙΙ-1965

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΝ: (Από κύριον άρθρον της «Κ» υπό τον τίτλον «Εθνική κρίσις».) « […] Οι παλαιοί Φιλελεύθεροι, οι οποίοι δεν έχουν εις το παθητικόν των την συνεργασίαν με τον κομμουνισμόν – (εκείνο το παλαιόν Σύμφωνον Σοφούλη – Σκλάβαινα το επλήρωσαν με μίαν δικτατορίαν και έκτοτε επολιτεύθησαν με σωφροσύνην)- οι άλλοι, οι πολλοί ως τους πιστεύομεν εθνικόφρονες βουλευταί της Ενώσεως Κέντρου, πώς δεν έχουν αντιληφθή ότι η σημερινή ηγεσία των [Γεώργιος Παπανδρέου] σκάπτει τον λάκκον της Ελλάδος και ότι ο μόνος τρόπος διά να μη γίνη ο λάκκος βαθύς διά να καταπιή μαζί με όλους ημάς και εκείνους, είναι ν’ απαλλαγούν το ταχύτερον της σημερινής ηγεσίας των διά να ιδούν πώς θα κυβερνηθή ο τόπος με την ιδικήν των παράταξιν πάντοτε, αφού αυτήν ηθέλησεν ο λαός, αλλά με μίαν κεφαλήν σώφρονα και όχι με μωρίαν δικέφαλον; [Γεώργιος και Ανδρέας Παπανδρέου]. […] Το έθνος θα χαιρετίση την πρωτοβουλίαν των με ενθουσιασμόν και με ανακούφισιν από το τρομακτικόν άγχος που πιέζει τα στήθη. Και θα υπάρξη επί τέλους μία σελίς εις τον πολιτικόν βίον του τόπου την οποίαν η Ιστορία θα αναφέρη με ευγνωμοσύνην.»

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ: Η επιτροπή κρίσεως του Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού 1965 απετελέσθη […] ως εξής: Πρόεδρος Ι. Βελλίδης, αντιπρόεδρος Α. Πεπονής και μέλη του οι Φ. Ανωγειανάκης, Σ. Βασιλειάδης, Γ. Γεωργιάδης, Κ. Γιαννίδης, Α. Ευαγγελάτος, Π. Ζάννας, Ι. Καμπανέλλης, Κ. Καπνίσης, Σ. Καραντινός, Λ. Καραπαναγιώτης, Ζωή Καρέλλη, Αρτεμις Κυριαζή, Μ. Κυριακίδης, Χρ. Λεφάκης, Σ. Μιχαηλίδης, Α. Ξένος, Μ. Πλωρίτης, Γ. Σισιλιάνος, Δανάη Στρατηγοπούλου, Δ. Χαμουδόπουλος και Μάνος Χατζηδάκης. Επίσης απεδέχθησαν την ιδιότητα του μέλους και αι κυρίαι Αννα Συνοδινού και Ελένη Χαλκούση, αλλ’ η συμμετοχή των θα εξαρτηθή από τας υποχρεώσεις των εις το θέατρον.

ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΛΕΞΙΑΝ: Κατά τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων εκ Κοπεγχάγης, άμα τη αναγγελία της γεννήσεως της θυγατρός της Βασιλίσσης της Ελλάδος Αννας – Μαρίας, ήρχισεν ο σημαιοστολισμός των δημοσίων κτιρίων της Κοπεγχάγης, των οικιών, των καταστημάτων, καθώς και των ηγκυροβολημένων εις τον λιμένα πλοίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή