Παναγιώτης Τούντας, ζωγραφική – επίσημα εγκαίνια απόψε, στην Υδρα – πηγή έμπνευσης

Παναγιώτης Τούντας, ζωγραφική – επίσημα εγκαίνια απόψε, στην Υδρα – πηγή έμπνευσης

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πες μου με ποιον δάσκαλο κάθησες, να σου πω τι γράμματα έμαθες! Το λαϊκό γνωμικό πάει γάντι στον ζωγράφο Παναγιώτη Τούντα και αφορά όχι τα γράμματα που έμαθε, αλλά τη ζωγραφική που του δίδαξε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών ο Παναγιώτης Τέτσης, ακαδημαϊκός, γέννημα – θρέμμα της Υδρας! Σήμερα είναι τα επίσημα εγκαίνια της νέας δουλειάς του Παναγιώτη Τούντα, στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Υδρας, που θα γίνουν στις 9 μ.μ. με την πανσέληνο!

Η έκθεση του Τούντα άρχισε από την Παρασκευή 4 Ιουλίου και θα διαρκέσει ώς τις 29 Ιουλίου. Αξιος, όχι μόνο ως μαθητής του Τέτση πλέον, αλλά παραδομένος, σαν τον δάσκαλό του κι αυτός, στο πάθος για το χρώμα και το φως, μάς δίνει όψεις της Υδρας γνωστές αλλά πάντα καινούργιες, αποκαλυπτικές σαν εικόνα και αρχιτεκτονική σύλληψη. Αφήνοντας στους κριτικούς τέχνης την αξιολόγηση της νέας δουλειάς του, δηλώνει η στήλη γοητευμένη από την ατμόσφαιρα της Υδρας, όπως αναδύεται μέσα από τη ζωγραφική του, πρωτόφαντη στη μοναδικότητά της.

Η συναρπαστική αποστολή του MS Turanor PlanetSolar και η άφιξη – είδηση στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Εορτής της Ελβετίας στις 4 Αυγούστου στον Πειραιά

Μία άφιξη – είδηση και μια δροσερή πρόσκληση για τον εορτασμό της επετείου της Εθνικής Εορτής της Ελβετικής Συνομοσπονδίας τη Δευτέρα 4 Αυγούστου, ώρα 7.30 μ.μ., έστειλαν ο πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα κ. Lorenzo Amberg και η Madame Christiane Amberg – Perros με την ευκαιρία της άφιξης στην Ελλάδα του ελβετικού πλοίου MS Turanor PlanetSolar, του πιο μεγάλου ηλιακού Catamaran στον κόσμο. Η δεξίωση θα γίνει στη Μαρίνα Ζέας, στον Πειραιά, στο εστιατόριο Pisina, Ακτή Θεμιστοκλέους 25. Οι καλεσμένοι θα μπορούν να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν στο πλοίο.

Το MS Turanor PlanetSolar είναι το μεγαλύτερο ηλιακό Catamaran στον κόσμο που λειτουργεί αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια. Αυτό το εμβληματικό πλοίο του XXIου αιώνα είναι και σύμβολο της τεχνολογίας του μέλλοντος, έρχεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο της αρχαιολογικής αποστολής Terrassubmersa που θα πραγματοποιηθεί από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης σε συνεργασία με την Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή στην Ελλάδα, την Ελληνική Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων και το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών. Ελβετοί και Ελληνες αρχαιολόγοι και άλλοι επιστήμονες θα επιβιβαστούν στο MS Turanor PlanetSolar για να πραγματοποιήσουν μια κοινή, υποθαλάσσια εξερεύνηση του βυθού του Αργολικού Κόλπου, στην περιοχή απέναντι από το σπήλαιο Φράγχθι, η οποία στα προϊστορικά χρόνια βρισκόταν πάνω από την επιφάνεια των υδάτων. Φιλοδοξία του είναι να ανακαλύψουν εκεί ίχνη ανθρώπινης δραστηριότητας. Το MS Turanor PlanetSolar έτσι ερευνά το παρελθόν, συμμετέχοντας στη μελέτη που θα οδηγήσει ίσως στην αναθεώρηση της ιστορίας των πρώτων πλοίων.

Πριν ξεκινήσει αυτή τη συναρπαστική αποστολή, το MS Turanor PlanetSolar θα βρεθεί στον Πειραιά για τον εορτασμό της Εθνικής Εορτής της Ελβετίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή