Σε καβγά να βρισκόμαστε

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν απέδειξε κάτι η καινούργια αντιπαράθεση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τη σύλληψη Μαζιώτη, είναι ότι οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας έχουν διαρκώς λυμένο το ζωνάρι για καβγά. Η ιστορία ξεκίνησε από την εκτίμηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη σχετικά με τη σύλληψη του κατηγορουμένου για ληστείες και βομβιστικές επιθέσεις, την οποία απέδωσε σε τυχαίο γεγονός. Βρόντηξε και άστραψε ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος «θεώρησε ότι αυτό είναι απαξίωση της ελληνικής αστυνομίας». Τη σκυτάλη πήρε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, η οποία διαπίστωσε ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζει να παρέχει πολιτική νομιμοποίηση στην τρομοκρατία». Κατόπιν πετάχτηκε και ο μαϊντανός της κυβέρνησης, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου, για να διαπιστώσει «εκπτώσεις, συμβιβασμούς και μισόλογα» για την τρομοκρατία, διότι ο κ. Τσίπρας μίλησε για τους αιγιαλούς και όχι για τη σύλληψη.

Δεν γνωρίζουμε αν και κατά πόσον η σύλληψη οφειλόταν σε τυχαίο γεγονός, αλλά το γεγονός ότι έγινε σημαίνει ότι η αστυνομία κάνει καλά τη δουλειά της. Δεν θα εκπλαγούμε, βέβαια, αν η εκτίμηση του κ. Στρατούλη ήταν λανθασμένη. Στο κάτω κάτω της γραφής, αν διακρίνεται για κάτι η αξιωματική αντιπολίτευση, είναι οι λανθασμένες εκτιμήσεις και μάλιστα για πολύ σοβαρότερα θέματα, από τις λεπτομέρειες μιας αστυνομικής επιχείρησης. Και σύμφωνοι: θα μπορούσε να πει ο κ. Τσίπρας μια καλή κουβέντα για την Αστυνομία, αλλά έχουμε ακούσει πολλές φορές σ’ αυτόν τον τόπο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συγχαίρει την κυβέρνηση για μια επιτυχία;

Ο θερινός καβγάς για το τίποτε είναι στο πλαίσιο της στρατηγικής της έντασης που επιλέγουν οι δύο μονομάχοι εν όψει εθνικών εκλογών. Τον ξεκίνησε ηλιθιωδώς η κυβέρνηση, ενώ ταυτοχρόνως ομνύει στην ανάγκη συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου και στην ανάγκη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τον μεγαλύτερο αριθμό βουλευτών, συμπεριλαμβανομένων –προφανώς– κι αυτών του ΣΥΡΙΖΑ. Το ερώτημα, φυσικά, είναι απλό: αν τσακώνονται για τις λεπτομέρειες μιας επιχείρησης, υπάρχει περίπτωση να συζητήσουν για το χρέος; Να σημειώσουμε εδώ ότι είναι η πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία που ο πρωθυπουργός δεν συναντήθηκε ούτε μία φορά με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ότι η συντήρηση του κλίματος έντασης για μικροπολιτικές σκοπιμότητες δεν είναι χωρίς κόστος για τη χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή