Παιδιά, «ελάτε να ψάξουμε για το μυστικό των θησαυρών της Σοφίας Βάρη», στην Ανδρο

Παιδιά, «ελάτε να ψάξουμε για το μυστικό των θησαυρών της Σοφίας Βάρη», στην Ανδρο

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα θέαμα που μόνο θετικές σκέψεις μπορεί να γεννήσει είναι να βλέπεις παιδιά σε ένα μουσείο ή χώρο τέχνης. Πόσο μάλλον όταν είναι απασχολημένα δημιουργικά σε μία διαδικασία μύησης στην αυτοσυγκέντρωση, στην ομαδική εργασία, στη φαντασία και στη μάθηση. Οι φωτογραφίες που λάβαμε από το Ιδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Ανδρο, όπου παρουσιάζεται αυτό το καλοκαίρι η έκθεση έργων της Σοφίας Βάρη, φέρουν αναπόφευκτα τη δροσιά και την αισιοδοξία των μικρών παιδιών που σε ομάδες παρακολουθούν τα εκπαιδευτικά μαθήματα.

Τα προγράμματα δεν έχουν αρχίσει ακόμα, αλλά όλα είναι έτοιμα για να υποδεχθούν τα παιδιά στην Ανδρο για όποιο διάστημα επιλέξουν τον μήνα Αύγουστο (1-31) με μόνο 5 ευρώ συμμετοχή. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 13 ετών και έχει τον ευφάνταστο τίτλο «Ελάτε να ψάξουμε για το μυστικό των θησαυρών της Σοφίας Βάρη».

Η έκθεση της Σοφίας Βάρη στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στη Χώρα της Ανδρου, για την οποία έχει γράψει η στήλη, είναι από μόνη της ένας λόγος να επισκεφθεί κανείς το νησί. Θεσμός καλοκαιρινός οι ετήσιες εκθέσεις στο Μουσείο. Φέτος, η γλυπτική της Σοφίας Βάρη, που συνομιλεί εύληπτα όσο και κρυπτικά με την κυκλαδική τέχνη, οριοθετεί ένα περιβάλλον μοναδικό για παιχνίδια της φαντασίας και της γνώσης. Γι’ αυτό και ο τίτλος του εκπαιδευτικού προγράμματος μιλάει για «αναζήτηση μυστικού», καθώς οι φόρμες και τα σχήματα των γλυπτών της Σοφίας Βάρη, με την ποικιλία των υλικών, δημιουργούν ένα πεδίο άσκησης της φαντασίας. Με εμπειρία στα μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα, το Ιδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή καλλιεργεί αυτήν τη σχέση με τα παιδιά ως έναν παράλληλο δρόμο μύησης στον κόσμο της τέχνης. Το πρόγραμμα διαρκεί 90 λεπτά και περιλαμβάνει διαδραστικές πρακτικές και παιχνίδια προκειμένου τα παιδιά να εξοικειωθούν βιωματικά με τα έργα της έκθεσης. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 22820-22444.

Το Wine Spectator τιμά το GB Roof Garden

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το εστιατόριο GB Roof Garden της «Μεγάλης Βρεταννίας» διακρίνεται από το Wine Spectator, ένα από τα δημοφιλέστερα περιοδικά κρασιού, και συγκαταλέγεται στους νικητές του Wine Spectator Restaurant Award. Φέτος, το εστιατόριο της «Μεγάλης Βρεταννίας» τιμήθηκε με τον τίτλο «Best of Award of Excellence 2014». Ο κ. Ευάγγελος Ψωφίδης είναι ο sommelier του εστιατορίου και μέσα από τις γνώσεις του έχει δημιουργήσει μία λίστα κρασιών που απεικονίζει τον χάρτη των μεγαλύτερων οινοπαραγωγικών περιοχών του κόσμου. Στη λίστα του Wine Spectator έχει ήδη συμπεριληφθεί και το Tudor Hall του ξενοδοχείου «King George», που μαζί με το GB Roof Garden αποτελούν τα μόνα εστιατόρια στην Αθήνα που έχουν περιληφθεί σε αυτή την ιδιαίτερα τιμητική λίστα. Και τα δύο εστιατόρια είναι επίσης ονομαστά για τη μοναδική θέα προς την Αθήνα.

ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή