49 χρόνια πρίν… 7-VIII-1965

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΟΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ: Ουασιγκτών, 6.- Ο πρόεδρος Λύντον Τζόνσον εκύρωσε σήμερον διά της υπογραφής του τον νόμον περί εκλογικών δικαιωμάτων [Voting Rights Act], τονίσας ότι «τα τελευταία δεσμά» των Αμερικανών νέγρων κατηργήθησαν.

ΑΝΤΙΠΑΠΑΝΔΡΕΪΚΟΝ ΜΕΝΟΣ: Νέα Υόρκη, 6. (Του ανταποκριτού μας Σ. Κοντομήτρου).- Οι «Τάιμς» παρέχουν σήμερον εις τα εκατομμύρια του διεθνούς αναγνωστικού κοινού των την πραγματικήν εικόνα του κ. Γεωργίου Παπανδρέου ως πολιτικού, την οποίαν σκιαγραφεί ο κ. Ελλις Μπριγκς [Ellis O. Briggs, φωτογραφία], τέως πρέσβυς εις τας Αθήνας, διακεκριμένος διπλωμάτης, θερμός φιλέλλην, βαθύς γνώστης των ελληνικών πραγμάτων. Εις την δημοσιευομένην σήμερον επιστολήν του, ο κ. Μπριγκς τονίζει ότι ο Τσώρτσιλ, ο οποίος δεν ηνείχετο τους ανοήτους, εξεδίωξε προ εικοσαετίας τον κ. Παπανδρέου από την εξουσίαν διά να σώση την Ελλάδα από τους κομμουνιστάς. […] Δεν είναι μόνον δημαγωγός, αλλά ανίκανος να κυβερνήση, παράγων εντυπωσιακούς θορύβους, όπως ο δικτάτωρ της Κούβας Φιδέλ Κάστρο. […] Ως ηγέτης της Κυβερνήσεως φέρει καταστροφάς. […] Ο Αμερικανός διπλωμάτης προσθέτει εις την επιστολήν του ότι ο κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής έδωσε εις την Ελλάδα την καλυτέραν Κυβέρνησιν από την εποχήν της ανεξαρτησίας από την Τουρκίαν.

ΚΑΤΑΘΕΣΙΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ: Η κ. Μάργκαρετ Παπανδρέου, σύζυγος του πρώην υπουργού, προσήλθε χθες την 9ην πρωινήν ενώπιον του εισηγητού του Διαρκούς Στρατοδικείου Αθηνών κ. Γ. Λαγάνη, και ανεκρίθη διά την υπόθεσιν της συνωμοτικής οργανώσεως «ΑΣΠΙΔΑ. […].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή