Στην Επίδαυρο με τα… πόδια

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπάρχουν πολλά κράτη εν… κράτει σ’ αυτή τη χώρα. Το περασμένο Σαββατοκύριακο διαπιστώσαμε ένα ακόμα, όχι πολύ μακριά από εδώ, στον νομό Αργολίδας.

Οι επιβάτες είχαν πάρει το λεωφορείο με προορισμό Κρανίδι, που περνάει από Αρχαία (Παλιά) Επίδαυρο κ.λπ. το οποίο αναχωρεί το πρωί από τον σταθμό του Κηφισού. Γνώριζαν, από άλλες διαδρομές τους, ότι το λεωφορείο μπαίνει μέσα σ’ εκείνο τον ευλογημένο τόπο που ανθίζει όταν δένουν καρπό οι πορτοκαλιές και ανθεί κάθε καλοκαίρι με τα Επιδαύρια.

Λίγο πριν από τα όρια της Παλιάς Επιδαύρου ο οδηγός ανακοινώνει: «Για Παλαιά Επίδαυρο το λεωφορείο θα κάνει δύο στάσεις. Στο “Στορκ” και στη γέφυρα».

Κάποιους άρχισαν να τους ζώνουν τα φίδια… Και ορθώς. Γιατί μετά το «Στορκ» (καφετέρια με υπέροχη θέα της περιοχής) έβλεπαν να αφήνουν πίσω τους όλες τις καθόδους προς το χωριό και να κατευθύνονται για Λυγουριό. Εκεί στη γέφυρα αναγκαστικά κατέβηκαν (κι ας τους είχαν διαβεβαιώσει από τα εκδοτήρια της Αθήνας ότι η στάση γίνεται μέσα στο χωριό). Βρέθηκαν στη μέση του πουθενά, περιμένοντας -όσοι είχαν- συγγενείς και φίλους με Ι.Χ. Οι υπόλοιποι άρχισαν να επιστρατεύουν κινητά για πληροφορίες ή να απευθύνονται στην ευγένεια των διπλανών τους.

Ολη αυτή η διαδικασία, εκτός από την απρόσμενη εξέλιξη και την αναμονή στον ήλιο, είχε και επιβάρυνση σε ευρώ, αφού το ΤΑΧΙ χρεώνεται, δεν περιλαμβάνεται στο εισιτήριο…

Το ίδιο βράδυ, κάποιοι άλλοι περίμεναν το δρομολόγιο των 8 μ.μ. προς το αρχαίο θέατρο. Η ώρα περνούσε, η πρωινή τους εμπειρία δεν ενέπνεε καμία εμπιστοσύνη ως προς την ακρίβεια και την πραγματοποίηση των δρομολογίων και αναγκάστηκαν να πάρουν ΤΑΧΙ προς το αρχαίο θέατρο. Ανάμεσά τους και τουρίστες. Αλλα ευρώ επιπλέον. Το λεωφορείο ήρθε αλλά γύρω στις 8.15 μ.μ. τελικά…

Την επομένη, Κυριακή, όσοι ήθελαν να αναχωρήσουν με το πρωινό δρομολόγιο του ΚΤΕΛ προς Αθήνα έπρεπε πάλι είτε να πάρουν ΤΑΧΙ είτε να φορτωθούν σε φίλους, γνωστούς ή τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου που διέμεναν. Διότι ενώ υπάρχει ολόκληρο παράρτημα ΚΤΕΛ στην Παλιά Επίδαυρο, και ενώ υπήρχαν είκοσι τέσσερις (ναι, 24!) επιβάτες προς Αθήνα -ανάμεσά τους παιδιά ή γέροντες και ανάπηροι- υποχρεώθηκαν να περιμένουν πάλι στη γνωστή «στάση» του «Στορκ». Τουλάχιστον αυτή τη φορά αποζημιώθηκαν με την εξαιρετική θέα.

Στη συζήτηση που έπιασαν αυτοί οι 24 άνθρωποι περιμένοντας το πολυπόθητο λεωφορείο έγινε γνωστό ότι το Σάββατο και την Κυριακή κάποια δρομολόγια του ΚΤΕΛ δεν περνούν μέσα από την Παλιά Επίδαυρο. Σωστά. Υπάρχει κανένας λόγος να περάσουν τις μέρες που έχει τους περισσότερους τουρίστες και επισκέπτες το χωριό;

Οι επιχειρηματίες της περιοχής θέλουν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση της περιοχής τους να φροντίζει αυτές και άλλες ανάλογες «λεπτομέρειες» αντί να κανονίζει πολιτιστικές εκδηλώσεις. Είναι και αρμόζον και αναγκαίο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή