49 χρόνια πρίν… 27.VIII.1965

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ: ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΩ ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΝ: Εις την Βουλήν συνεχίσθη χθες, διά τρίτην ημέραν, η συζήτησις επί των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβερνήσεως Τσιριμώκου. Ο αρχηγός των Προοδευτικών [Σπύρος Μαρκεζίνης], ο οποίος είχε την πρωίαν διαφόρους πολιτικάς συνομιλίας, ωμίλησε πρώτος, εν προφανεί εκνευρισμώ, διά να δηλώση ότι, έστω και αν μείνει μόνος, –υπαινισσόμενος, προφανώς, την αντίθετον γνώμην των βουλευτών του– θα καταψηφίση την Κυβέρνησιν.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΕΡΕ: Ο αρχηγός της ΕΡΕ κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος ανέφερεν ότι […] η ΕΡΕ εξετίμησε την σοβαρότητα των περιστάσεων, διά να αποφασίση να παράσχη πλήρη και ειλικρινή ανοχήν προς την Κυβέρνησιν. Αν η Κυβέρνησις Τσιριμώκου καταψηφισθή, η ΕΡΕ θα διεκδικήση πλήρως τα δικαιώματά της και απέναντι του Βασιλέως και απέναντι της Βουλής και απέναντι του λαού. Εις Κυβέρνησιν ευρυτέρας συνεργασίας θα μετάσχη μόνον διεκδικούσα την πρωθυπουργίαν και πλήρη εκπροσώπησιν.

ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ: Ο πρωθυπουργός κ. Ηλίας Τσιριμώκος, εις νυκτερινάς δηλώσεις του, ανέφερεν ότι ενισχύθη η θέσις της Κυβερνήσεώς του, από της πλευρά της Ενώσεως Κέντρου, και ότι εξακολουθεί να είναι αισιόδοξος ότι θα λάβη την πλειοψηφίαν.

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΒΕΒΑΙΑ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ: Από την άλλην πλευράν, ο [αρχηγός της Ενώσεως Κέντρου] κ. Γεώργιος Παπανδρέου, προβάλλων την ευνοούσαν αυτόν στάσιν του κ. Μαρκεζίνη, ισχυρίσθη ότι, κατόπιν τούτου, η ανατροπή της Κυβερνήσεως είναι βεβαία και ότι βαδίζομεν προς εκλογάς. [Σημ. «Φ»: Εκλογές δεν έγιναν παρά μόνο μετά από 9 έτη.]

«ΓΑΡΓΑΛΑΤΑ, ΓΑΡΓΑΛΑΤΑ»: Εις το «Θέατρον Βέμπο» αναβιβάζεται αύριον Σάββατον η επιθεώρησις «Γαργάλατα, γαργάλατα» των Δ. Τραϊφόρου και Ναπ. Ελευθερίου. […] Συμμετέχουν: Ορέστης Μακρής, Ρένα Ντορ, Αλέκος Λειβαδίτης, Μπέτη Μοσχονά, Τάκης Μηλιάδης […] Χορευτικό: Φώτης Μεταξόπουλος – Βίκη Τζινιέρη […]. [Σημ. «Φ»: Ο τίτλος της επιθεωρήσεως ανεφέρετο στο τετράστιχο που αδίκως απεδόθη στον τρυφερό ποιητή αλλά ιλαρό πρωθυπουργό Γεώργιο Αθανασιάδη – Νόβα: «Κι ήταν τα στήθη σου / άσπρα σαν γάλατα / και μούλεγες / γαργάλατα, γαργάλατα».]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή