49 χρόνια πρίν… 28.VIII.1965

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟΤΑΞΕΙΣ ΔΙ’ ΥΠΟΚΛΟΠΑΣ: Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Σταύρος Κωστόπουλος ανεκοίνωσεν χθες την εσπέραν ότι το πρωτοβάθμιον ανακριτικόν συμβούλιον ετάχθη υπέρ της αποτάξεως των ενεχομένων εις την υπόθεσιν υποκλοπής και παρακολουθήσεως υπό της ΚΥΠ των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων πολιτικών και στρατιωτικών προσωπικοτήτων, συνταγματαρχών Π. Αναγνωστοπούλου και Α. Παπατέρπου και λοχαγών Τόμπρα και Θεοδώρου.

ΠΕΡΙ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ: Συμπλοκή εσημειώθη κατά την χθεσινήν συνεδρίασιν της Βουλής. […] Ενώ ο κ. Σ. Ηλιόπουλος (ΕΔΑ) ωμίλει περί της αγανακτήσεως του ελληνικού λαού εξ αιτίας της στάσεως του πρωθυπουργού κ. Ηλία Τσιριμώκου, παπανδρεϊκός βουλευτής, γνωστός εις την Βουλήν μόνον εκ των διακοπών του και πασίγνωστος εις το πεζοδρόμιον, εχαρακτήρισεν τον ελληνικόν λαόν ως τον ωραιότερον του κόσμου. Ο κ. Σ. Περτσινίδης (ΕΡΕ) ηρώτησεν αν ελληνικόν λαόν εννοή η Ενωσις Κέντρου τους οικοδόμους. Η ερώτησις εξενεύρισε τον εκ των πρωτοστατούντων εις τα επεισόδια παπανδρεϊκόν βουλευτήν κ. Α. Παπαδόπουλον, ο οποίος με απειλητικόν ύφος ηρώτησεν τον κ. Περτσινίδην: «Γιατί, δεν σου αρέσουν οι οικοδόμοι;» […] Πανδαιμόνιον εις την αίθουσαν. Τελικώς οι εγερθέντες βουλευταί της ΕΡΕ δεν κατώρθωσαν να αποτρέψουν την συμπλοκήν, κατά την οποίαν ο κ. Περτσινίδης εδέχθη κατά πρόσωπον δύο γρονθοκοπήματα του κ. Παπαδοπούλου. […] Μετά τον διαχωρισμόν των συμπλεκομένων […] ο κ. Παπαδόπουλος ηκούσθη προκαλών τον κ. Περτσινίδην με την φράσιν «αν είσαι άντρας έλα έξω».

ΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ:  (Πρωτοσέλιδον σχόλιον της «Κ») «Τα σωματεία των οικοδόμων έχουν και δη από μακρού παρεκκλίνει του προορισμού των. Αι κομμουνιστικαί των διοικήσεις είναι υπεύθυνοι διά την ανάμιξίν των εις την πολιτικήν. Και ερωτάται η Εισαγγελία: Δεν εσκέφθη ότι οφείλει να μεριμνήση διά την εφαρμογήν του Νόμου, του απαγορεύοντος ρητώς τας παρεκκλίσεις αυτάς;

ΡΟΝΤΗΡΗΣ: Εις το αρχαίον θέατρον Επιδαύρου δίδεται σήμερον Σάββατον από τον θίασον Δ. Ροντήρη [«Πειραϊκόν Θέατρον»] η πρώτη εκ δύο παραστάσεων με τραγωδίας Ελλήνων κλασσικών, που αναβιβάζονται εις το πλαίσιον των ανά την Ελλάδα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του ΕΟΤ. Πρόκειται διά την «Ηλέκτραν» του Σοφοκλέους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή