Στο Ηρώδειο, απόψε, ο Μάριος Φραγκούλης τραγουδά για τη Ζωή και τον Ανθρωπο σε συναυλία αφιερωμένη στο μη κερδοσκοπικό σωματείο «Ολα για τη Ζωή Μου»

Στο Ηρώδειο, απόψε, ο Μάριος Φραγκούλης τραγουδά για τη Ζωή και τον Ανθρωπο σε συναυλία αφιερωμένη στο μη κερδοσκοπικό σωματείο «Ολα για τη Ζωή Μου»

3' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Μάριος Φραγκούλης είναι από τους καλλιτέχνες που τίμησαν το ελληνικό όνομα στις διεθνείς τους εμφανίσεις στις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές της Ευρώπης και ιδίως της Αμερικής. Τενόρος μεγάλης κλάσεως με ωραία παρουσία και άνεση πάνω στη σκηνή, έχει, επιπλέον, το χάρισμα της επικοινωνίας με ακροατήριο από όλες τις ηλικίες! Αυτό που λένε «τραγουδά με την ψυχή του», ισχύει για τον Μάριο Φραγκούλη και επαληθεύεται σε κάθε του εμφάνιση. Απόψε, ο Μάριος Φραγκούλης τραγουδά πάλι στο Ηρώδειο. Πρόκειται για την 30ή προσωπική του εμφάνιση κάτω από τον Παρθενώνα και στη συναυλία αυτή τον πλαισιώνει η σοπράνο Sissel, η καλλιτέχνις από τη Νορβηγία με την κρυστάλλινη φωνή.

Ερμηνεύουν μαζί τραγούδια ψυχής που υμνούν τη ζωή και τον άνθρωπο, σε μια ξεχωριστή βραδιά ανάτασης, αφιερωμένη στους σκοπούς του μη κερδοσκοπικού σωματείου «I Live for Me – Ολα για τη Ζωή Μου». Τους συνοδεύει η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της NEΡIT, την οποία διευθύνει ο γνωστός Βρετανός μαέστρος Richard Balcombe του BBC, συνεργάτης του Μάριου Φραγκούλη σε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συμμετέχει η Παιδική Χορωδία του St. Catherine’s School με τις δροσερές αγγελικές φωνές της που εκφράζουν το πνεύμα και τον αγνό ανώτερο σκοπό της συναυλίας αυτής, που είναι: «Sing me an Angel». Ο Μάριος Φραγκούλης και η Sissel τραγουδούν ξένα τραγούδια που αγαπήθηκαν επειδή υμνούν το νόημα της ζωής και την ανθρώπινη υπόσταση. Επίσης, ειδικά γι’ αυτή τη βραδιά, ο Μάριος Φραγκούλης θα παρουσιάσει για πρώτη φορά και τραγούδια από το νέο διεθνές άλμπουμ του με spirituals, το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2015 στην Αμερική. Και τώρα η είδηση – και η αιτία που αναφερόμαστε ξανά στη συναυλία αυτή για την οποία έχει ήδη γράψει, αναγγέλλοντάς την, η στήλη τον Αύγουστο, στον καιρό των διακοπών. Σε ειδική εμφάνιση θα συμπράξει ο μουσικοσυνθέτης Στέφανος Κορκολής, παίζοντας σόλο πιάνο στο Ηρώδειο τραγούδια του Astor Piazzola αλλά και δικές του επιτυχίες, σε ένα πρόγραμμα που κρατήθηκε ώς απόψε, Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου, επτασφράγιστο μυστικό! Πιανίστας με μεγάλο ταλέντο, μόρφωση και ταμπεραμέντο ο Στέφανος Κορκολής έχει δώσει πολλές συναυλίες σ’ όλο τον κόσμο, άλλοτε ως διευθυντής ορχήστρας και ενορχηστρωτής και άλλοτε ως πιανίστας, έχει δε συνεργαστεί και με διάσημους καλλιτέχνες, όπως ο Χοσέ Καρέρας, η Μάρθα Αργκερίς, η Dulce Pontes. Ως σολίστ σε ρεσιτάλ πιάνου στην Ακαδημία Σοπέν της Βαρσοβίας έπαιξε και απέσπασε εξαίρετες κριτικές τον Ιανουάριο του 2014.

Απόψε, Μάριος Φραγκούλης, Sissel, Στέφανος Κορκολής, με τη σειρά τους, θα τραγουδήσουν για τον φιλανθρωπικό σκοπό «Ι live for me» που δημιουργήθηκε το 2010, με σκοπό τη μέριμνα, στήριξη, εκπαίδευση και φροντίδα ατόμων με καρκίνο και χρόνια νοσήματα, αλλά και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα προβλήματα και τα δικαιώματα των ατόμων αυτών ως προς την αντιμετώπιση των επιπτώσεων που έχει η ασθένειά τους στην καθημερινή τους ζωή και εργασία. Κι εμείς θα τους χειροκροτήσουμε με την ψυχή μας, όπως κι αυτοί, με την ψυχή τους και την ερμηνεία τους, υλοποίησαν στο Ηρώδειο έναν φιλανθρωπικό σκοπό, αφιερωμένο στη ζωή και στον άνθρωπο.

«Απώτερος στόχος του I Live for Me είναι η μετάδοση του μηνύματος ότι ο ασθενής πρέπει να κάνει τη φροντίδα του εαυτού του προτεραιότητα, ώστε να υπερνικήσει την αρρώστια και να επανέλθει, δυνατός, υγιής, θαρραλέος κοντά στην οικογένειά του, στους φίλους του, πίσω στη ζωή του». Πληροφορίες: www.iliveforme.org, τηλ. 210-67.42.995, email: [email protected]

«Figuras Del Alma», τέχνη και παράδοση από το Μεξικό – η έκθεση της Blanka Amezkua στην Γκαλερί Art Zone 42

«Φιγούρες Ψυχής», η ατομική έκθεση της εικαστικού Blanka Amezkua, Μεξικανής που ζει και εργάζεται καλλιτεχνικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Αθήνα, παρουσιάστηκε, σε πρώτα εγκαίνια, στις 23 Ιουλίου στην Γκαλερί Art Zone 42 ώς την 1η Αυγούστου και τώρα, πάλι, εκτίθεται από χθες, Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου ώς το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου (Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου 42, Αγαλμα Τρούμαν, Αθήνα). Στο project των έργων που παρουσιάζει η Blanka Amezkua συνδυάζει τη σύγχρονη τέχνη με την παράδοση. Για τη συγκεκριμένη σειρά συνεργάστηκε με παραδοσιακούς καλλιτέχνες και τεχνίτες από τις πολιτείες του Μεξικού Guerrero, Oaxaca και Michoacan, που διακρίνονται για τον πολιτισμό και την ιστορία τους. Προβάλλοντας ως πρότυπο αυτή τη φόρμα – φιγούρα του σώματος της εικαστικού Blanka, οι Μεξικανοί συνεργάτες της φιλοτέχνησαν έργα με παραδοσιακά υλικά, τα οποία χρησιμοποιούνται από γενιά σε γενιά, για πάρα πολλά χρόνια, ακόμα και κατά την προ-Κολομβιανή περίοδο. Η Blanka Amezkua γεννήθηκε στο Μεξικό και έζησε για πολλά χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πήρε πτυχίο ζωγραφικής από το California State University με επιπλέον σπουδές στη Φλωρεντία. Για τα έργα και projects της έχουν γράψει οι New York Times, Daily News και άλλα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Η Blanka ζει και εργάζεται στην Cuernavaka, Μεξικό, στην Αθήνα και στη Νέα Υόρκη. Ωρες λειτουργίας της έκθεσης: Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 11.00 – 15.00 και 18.00 ώς 21.00 και Τετάρτη – Σάββατο, 11.00 ώς 15.00. Με τη συνεργασία της πρεσβείας του Μεξικού στην Ελλάδα.

ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή